"VELIK DAN ZA KLANU"

Odlična vijest za 126 učenika! Županija kreće u obnovu školske sportske dvorane u Klani

“Obećali smo, ukoliko povećaju broj prvašića, da ćemo urediti i sportsku dvoranu“, rekao je župan. Osnovnu školu Klana pohađa 126 učenika u 8 razrednih odjeljenja

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su danas OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja školske sportske dvorane

„Prilikom primopredaje kombi vozila za potrebe OŠ Klana obećali smo, ukoliko povećaju broj prvašića, da ćemo urediti i sportsku dvoranu. Prema sada poznatim podacima upisa, u Klani je trenutno najveći porast prvašića, upisano ih je 28. To je sjajna vijest, a Županija će ispuniti svoje obećanje. Izdvojili smo 770 tisuća kuna za uređenje krova i fasade školske sportske dvorane kako bi cijela škola bila uređena“, rekao je župan.

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 900 tisuća kuna, a prema riječima načelnice Šarčević – Grgić Općina Klana u investiciji sudjeluje s preko 100 tisuća kuna.

Dodala je kako je ovo velik dan za Klanu jer će se zaokružiti ulaganja u školu, koja je kroz protekle četiri godine već značajno obnovljena, zahvaljujući dobrom suradnjom sa Županijom.

Županija je u posljednje 4 godine financirala investicijske radove na sanaciji krova, unutrašnjih prostora i ulaza u zgradu škole u vrijednosti 1.000.000,00 kuna, te je 2019. godine nabavila kombi vozilo u vrijednosti od 200.000,00 kuna.

Ravnateljica škole Jelena Grbčić Samardžić zahvalila se županu na pomoći u obnovi škole i dvorane koja je djeci, ali i svim mještanima jako bitna. Osnovnu školu Klana pohađa 126 učenika u 8 razrednih odjeljenja.

Posjetu školi prisustvovali su i resorna pročelnica Edita Stilin te predsjednik Općinskog vijeća Općine Klana Slavko Gauš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari