DOVOLJAN BROJ TESTOVA

ODLIČNE VIJESTI: Ni danas u PGŽ, kroz 24 sata, nema novozaraženih osoba!

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Treći dan zaredom nema novih pozitivnih na koronu

Niti u posljednja 24 sata, treći dan za redom, u Primorsko-goranskoj županiji nema novih zabilježenih slučajeva koronavirusa.

U PGŽ od COVIDA 19 sada imamo 21 oboljelu osobu, od toga 18 novooboljelih i 3 slučaja su od ranije.

U tijeku je značajan broj testiranja, njih oko 70, jer se obrađuju svi kontakti.

“Želimo da Kvarner bude sigurna destinacija te su poslane upute i preporuke o postupanjima svim stožerima gradova i općina, usuglašene s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što učiniti u slučaju pojave bolesti kod gosta. Rade se edukacije, u suradnji turističke zajednice s našom epidemiološkom službom po ispostavama i upute su svima jasne. Također su dane preporuke o pojačanom nadzoru i nadzoru nad provođenjem protuepidemijskih mjera u smislu obaveznog nošenja maski u javnom prijevozu, pri ulasku u svaki zatvoreni prostor, pogotovo, u zdravstvene ustanove koje su zabranile posjete od prošlog tjedna, a tjedan dana prije i ustanove socijalne skrbi. Obvezna su i testiranja u našem Kliničko-bolničkom centru prije ulaza u sustav, vraćamo se korak unatrag s obzirom na pojačan broj novooboljelih”, rekla je jučer pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

Najavila je i početak rada turističkih ambulanti od 1. srpnja. Podaci i radno vrijeme turističkih ambulanti, kojih je zasad 7, biti će objavljeni na stranicama PGŽ, a i Zavod za hitnu medicinu PGŽ dodatno će osigurati kapacitete: “Dobra je vijest da smo osigurali dovoljan broj testova, na području svih ispostava naše županije, to je i Gorski kotar i Opatija, Krk, Cres, Rab, Lošinj, Crikvenica gdje su osposobljeni zdravstveni djelatnici koji mogu uzeti bris i dostaviti ga u propisanom roku na obradu u NZZJZ PGŽ”, rekla je Malatestinić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari