SUPER

ODLIČNO! U pet riječkih vrtića uređeni dodatni prostori za mališane; Smanjene liste čekanja na mjesto u vrtićima

Završeni su radovi u pet riječkih vrtića i Osnovnoj školi Kozala, čime su osigurani dodatni kapaciteti dječjih vrtića za potrebe jasličkih skupina i skupina za djecu s teškoćama u razvoju.

Uređenjem dodatnih prostora mjesto u vrtićima će pronaći još 96 riječkih mališana, koji se nalaze na listi čekanja nakon u lipnju provedenog upisa djece u dječje vrtiće Rijeka, More i Sušak za pedagošku 2021./2022. godinu.

Dodatni prostori uređeni su u podcentrima Potok, Vidrice, Kvarner, Veseljko i Radost, kao i u prostoru OŠ Kozala.

U vrtiću Vidrice i OŠ Kozala uređeni su prostori za po dvije jasličke skupine, u podcentrima Kvarner, Veseljko i Radost za po jednu jasličku skupinu, dok će vrtić Potok moći primiti dvije nove skupine djece s poteškoćama u razvoju.

Uređenje novih prostora i otvaranje dodatnih kapaciteta znači i otvaranje novih radnih mjesta pa će u tri riječke predškolske ustanove u novoj pedagoškoj godinu zaposliti 25 djelatnika za čija su radna mjesta već raspisani natječaji.

Izvođenjem ovih radova u kratkom roku uređeni su dodatni prostori za riječke predškolarce. Nakon što su pristigli rezultati prijava za upise u dječje i vrtiće, koji su pokazali velik broj neupisane djece, Grad Rijeka je pristupio pregledu svih objekata i utvrđivanju mogućih prostora u postojećim vrtićima u kojima se mogu urediti prostorije za smještaj djece i to prvenstveno jasličke dobi.

Zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan, koja je zadužena za odgoj i školstvo, ističe kako je Grad Rijeka svjestan da uređenjem dodatnih prostora nije do kraja riješen problem neupisane djece.

„Želim jasno poručiti da ova uređenja, provedena u ovom kratkom ljetnom roku, predstavljaju tek početak“, naglašava zamjenica Krpan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari