RAZNE AKTIVNOSTI

Galerija | Održan je susret partnera projekta ARGOS u talijanskim regijama Marche o Molise

U talijanskim regijama Marche i Molise održan je prekogranična razmjena iskustava hrvatskih i talijanskih partnera kao jedna od najvažnijih aktivnosti strateškog projekta ARGOS kojeg Primorsko-goranska županija provodi od lipnja 2020. godine.

U aktivnostima su sudjelovali stručnjaci iz područja ribarstva i akvakulture, a organizirani su i posjeti uzgajalištima, centrima za purifikaciju i obradu školjaka, ribarskim lukama. Pored razmijene iskustva i znanja s talijanskim kolegama ribarima i uzgajivačima, u projekt su uključeni i znanstvenici s ciljem održivog i zajedničkog upravljanja jadranskim morskim resursima.    

Ukupna vrijednost projekt ARGOS iznosi 5,7 mil EUR-a kroz Program prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska u kojem, uz Primorsko-goransku županiju, sudjeluju i predstavnici svih ostalih obalnih županija Hrvatske kao i 6 talijanskih regija, hrvatski i talijanski instituti za oceanografiju i ribarstvo te predstavnici ministarstava poljoprivrede obiju zemalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari