ČESTITAMO

Galerija | Održan prijem učenika i mentora koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima

Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja nagrađivati izvrsnosti u procesu obrazovanja. Tradicionalni prijem učenika i mentora osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su u školskoj 2022./2023. godini osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima, održan je u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja hrvatskog primorja.

Tom su prilikom prvonagrađenima, 17 učenika i 12 mentora, prigodne darove uručili župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Župan Komadina je u svom obraćanju čestitao učenicima i zahvalio mentorima na osvojenim prvim mjestima podsjetivši okupljene da je ovaj prijem znak prepoznavanja vrijednih pojedinaca koji daju svoj doprinos našoj županiji.
Nastavljamo ulagati u škole, a s početkom nove školske godine će biti dovršena i dogradnja Osnovne škola Ivana Rabljanina, dodao je Komadina i podsjetio kako Primorsko-goranska županija svake godine dovršava jedan novi kapitalni objekt za potrebe obrazovanja. Vjerujem da se rezultati vide, a dokaz tome ste vi, zaključio je župan Komadina.

Resorna pročelnica Edita Stilin je istaknula kako je prijem prigoda da Primorsko-goranska županija dodatno uvaži vrijedan rad profesora i učenika, kako bi im se dalo pažnju koju itekako zaslužuju.

Prijemu su prisustvovali i ovogodišnji dobitnici nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škola bez nasilja: Filip Emanuel Babić, učenik 8. razreda Osnovne škole “Nikola Tesla” Rijeka te Borna Pap, učenik 2. razreda Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

U prigodnom programu nastupile su Aurora Galović, Gabrijela, Klara i Marta Sušanj, učenice Glazbene škole I.M. Ronjgova uz glasovirsku pratnju prof. Ivane Marčelje te Gabi Butković, Kiara Baričević, Hana Host, Cinta Segulin Štambuk i Klara Strčić učenice 3. razreda OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica koje su osvojile 1. nagradu na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, a izvele su koreografiju “Vile Ivanjske noći” mentorice Alene Medič.

Nagrađeni učenici i mentori – link.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari