ČESTITKE

Održan prijem za kuglačice kuglačkog kluba Mlaka koje su osvojile Ligu prvaka

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Kuglačice kuglačkog kluba Mlaka ove su godine ostvarile izvrstan rezultat osvojivši Ligu prvaka u mađarskom gradu Gyor.

Povodom tog velikog uspjeha organiziran je prijem na kojem je kuglačice primio riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima, pročelnikom Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravkom Ivankovićem, predsjednicom Riječkog sportskog saveza Doroteom Pešić Bukovac i tajnikom Riječkog sportskog saveza Slavišom Bradićem.

Kuglački klub Mlaka jedan je od najtrofejnijih sportskih klubova u Rijeci, a kuglačice su ove godine uz Ligu prvaka osvojile i naslov prvakinja Hrvatske kao i Svjetski kup.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Gradonačelnik Filipović čestitao im je ovom prilikom na velikim uspjesima na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. „Ponosni smo na vaše uspješne rezultate zahvaljujući kojima možemo reći kako je Rijeka sjedište kuglanja ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. Vjerujem kako vaši dobri rezultati potiču mlade da se općenito aktivnije bave sportom te da se i sami uključe baš u kuglanje“, rekao je gradonačelnik Filipović i pohvalio pokrenutu inicijativu da se i Svjetski kup održi u Rijeci. „Odrađen je određeni broj sastanaka na tu temu i nadam se da smo blizu prihvaćanja domaćinstva tog natjecanja“, istaknuo je Filipović.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Ove godine Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta, a u program su se svojim aktivnostima uključili brojni riječki sportski klubovi. Prema gradonačelnikovima riječima kontinuirano se ulaže i u sportsku infrastrukturu. „Cilj je da se tijekom ovog mandata svake godine u proračunu povećavaju sredstva za sport. Svjestan sam da u određenom dijelu i za određene sportove to možda nije dovoljno, ali ćemo se truditi da to i u budućnosti bude na očekivanoj razini“, zaključio je Filipović.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Na kontinuiranoj i dugogodišnjoj podršci klubu od strane Grada Rijeke kao i Riječkog sportskog saveza zahvalio je i trener te predsjednik KK Mlaka Tonči Mikac. „Što se uspjeha tiče, nismo slučajno tu gdje jesno. U zadnjih 10 godina, osam puta naše kuglačice osvojile su titulu državnih prvakinja. Kontinuiranim trudom i radom u posljednjih pet godina popeli smo se u sam svjetski vrh, a danas smo, usudio bih se reći, moguće i najbolji ženski kuglački klub“, rekao je Mikac i čestitao svim igračicama.

Gradonačelnik je igračicama u znak zahvale i podrške podijelio i prigodne darove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari