ZANIMLJIV PROGRAM

Video | Održana 14. Opatijska olimpijada umirovljenika

Na trgu Sportske dvorane Marino Cvetković održana je 14. Opatijska olimpijada umirovljenika u suorganizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo Opatija, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana Crvenog križa, Tjedna Crvenog križa (8 – 15. svibnja) i Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti.

Olimpijada je započela programom Vježbajmo zajedno Bodycore, a svim sudionicima Crveni križ Opatija ponudio je mjerenje tlaka. Uslijedio je program sportsko rekreativnih igara te su se umirovljenici okušali u streličarstvu i bacanju kolutova. Sportsko je druženje nastavljeno nordijskim hodanjem i pješačenjem.

VIDEO DANA:

– Grad Opatija sufinancira i podržava brojne projekte rekreacije za svoje građane, a posebno brine i za dobrobit građana treće dobi te želimo da se tradicija opatijskih olimpijada nastavi i u godinama koje slijede. Nastojimo što više promovirati zdravi stil života u svakoj životnoj dobi, pa tako i u trećoj dobi. Pozivam vas da se uključite u neke od programa koje nudimo u Opatiji. Ne zaboravimo kako je pored rekreacije i zdravog načina života, jednako važno i druženje, kazao je okupljenim sudionicima gradonačelnik Fernando Kirigin.

Pokrovitelji manifestacije su: Grad Opatija, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski savez sportske rekreacije, Opatija 2000 zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari