EVO O ČEMU SE RAZGOVARALO

Održana 3. sjednica Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine

3. sjednica Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine, na kojoj je između ostalog na dnevnom redu bilo utvrđivanje liste strateških projekata za potrebe izrade Strategije Urbane aglomeracije Rijeka, održana je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa 2. Sjednice Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Rijeka za financijsko razdoblje 2021.- 2027. godine. Viša savjetnica gradonačelnika-specijalist za europske projekte Suzana Belošević Romac govorila je o potrebi povezivanja projekata, bilo da je riječ o infrastrukturi ili programima, a kao primjer je dala projekt TEMPUS, odnosno poticanje gospodarskog razvoja na temelju valorizacije materijalne i nematerijalne baštine kroz aktivnosti privremene upotrebe. Govorila je o nužnosti povezivanja zelenog i digitalnog te potrebi osmišljavanja novih projekata energetske učinkovitosti.

Direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš podnio je izvješće o statusu projekta Jačanje sustava javnog prijevoza i iznio prijedlog projekta za novo financijsko razdoblje 2021 -2027. godine.

Ravnateljica Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara Vlasta Linić predstavila je izvješće o statusu projekta Povežimo se baštinom te govorila o opravdanim poteškoćama koje su uzrokovale kašnjenje realizacije određenih projekata.

Mia Burić iz tvrtke Apsolon održala je prezentaciju izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka u svijetlu interaktivnog učešća i opredjeljenja Koordinacijskog vijeća te predstavila Strateški okvir, a  Nataša Mandić ravnateljica Direkcije za provedbu ITU i Srđan Škunca pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologija i gospodarenje zemljištem govorili su o načinu utvrđivanja liste strateških projekata za potrebe izrade Strategije Urbane aglomeracije Rijeka.

Sjednici je nazočio i Ivan Bota ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari