RIJEČKA ARHITEKTONSKA PRODUKCIJA

Otvorena bijenalna izložba Društva arhitekata Rijeka za 2022.

DAR Biennale 2022 okuplja na jednom mjestu riječku arhitektonsku produkciju – fizičku i digitalnu, materijalnu i nematerijalnu, kreativnu i edukativnu, ostvarenu i neostvarenu – te je prezentira kroz fizičku / online izložbu i prateću publikaciju.

Osim klasičnog predstavljanja ostvarenja članova, ovogodišnjom izložbom prikazuje se šira slika djelovanja riječke arhitektonske zajednice. Djelovanje koje utječe na prostor i razvoj arhitektonskog razmišljanja manifestira se ne samo kroz gradnju i projektiranje već i kroz druge važne kategorije djelovanja kao što su izrada urbanističkih planova, edukativne aktivnosti, organizacija izložbi i rasprave o pr­ostoru i njegovom razvoju.

Na izložbi su izložena 52 pristigla rada u 6 kategorija. Izložbu podržava Područni odbor Rijeka Hrvatske komore arhitekata.

Otvorenju izložbe nazočili su riječki gradonačelnik Marko Filipović te predsjednica Društva arhitekata Rijeka Gorana Stipeč Brlić.

Pozdravljajući okupljene riječki gradonačelnik Marko Filipović je na otvorenju izložbe naglasio kako Društvo arhitekata Rijeka u jednom malenom prostoru okuplja ljude i projekte velikih dosega, velikih ideja i velikih ambicija. „Veseli me što u prostoru DAR-a možemo vidjeti ono najbolje od arhitektonskih ideja i realizacija u 2022. godini. Riječka je arhitektura i u prošlosti pa do danas, uvijek bila i ostala područje od velikog interesa stručne ali i šire javnosti. Rijeka se danas nalazi u velikoj transformaciji koju će kao i uvijek do sada, pratiti arhitektura koja stremi postati dio vizualnoga identiteta grada, svojevrsni landmark Rijeke“.

Gradonačelnik je članovima DAR-ada poželio puno uspjeha u nastavku traganja za novim izazovima, inovacijama i postignućima koji će služiti na ponos ovom gradu i biti dijelom identiteta Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari