RAZMATRANA IZVIJEŠĆA

Održana 5. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ

Na 5. sjednici Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ i prvoj u ovoj godini razmatrana su izvješća o ostvarenim rezultatima u 2022. godini u usporedbi s podacima iz prethodne.

Predsjednik Županijskog savjeta Hrvoje Baričević otvorio je sjednicu održanu u prostoru Županije i naglasio važnost godišnjih izvješća koja pomažu utvrđivanju stanja sigurnosti u prometu u protekloj godini odnosno daju dobar pregled za prepoznavanje prioriteta daljnjih aktivnosti Županijskog savjeta.

Posebna pozornost posvećena je Izvješću o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području PU Primorsko-goranske županije koje je izložio član Savjeta Jure Jurković. Tijekom 2022. godine zabilježene su 3.424 prometne nesreće što je više za 70 nesreća ili 2,1 posto u odnosu na 2021. godinu. Od ukupnog broja nesreća, 793 ili 23,2 posto je s nastradalim osobama, s poginulim osobama 12, s ozlijeđenim osobama 781 te s materijalnom štetom 2631 nesreća.

Razmatrano je i Izvješće o radu Županijskog savjeta u 2022. godinu koje je predstavio tajnik Zdravko Lisac. Kako je naveo, iz izvješća je razvidno da su brojni projekti i aktivnosti iz Plana i Programa rada za 2022. godinu ostvareni u velikom dijelu što je rezultat zalaganja svih članova. Istaknuto je da je Županijski savjet u 2022. godini stavio naglasak na inicijative i programe koji su posvećeni organiziranom radu s najmlađim sudionicima u prometu. Posebna pozornost dana je i na pojačani izdavački i informativni rad kojim se nastoji doprinijeti promociji prometne kulture.

Među ostalima, razmatrana su i izvješća o stanju cesta i objekata, tehničkim pregledima vozila, o radu Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke i realizaciji programa održavanja državnih cesta u PGŽ, a sva izvješća jednoglasno su osvojena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari