PREZENTIRAN PROJEKT

Održana prva sjednica novog saziva ŽOC-a za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ

U zgradi Lučke kapetanije Rijeka održana je prva sjednica novog saziva Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

Sjednicu je otvorio zapovjednik ŽOC-a Darko Glažar te čestitao novim članovima i njihovim zamjenicima na imenovanju, kao i onima koji su nastavili sa radom u ŽOC-u. Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Petar Mamula koji je naglasio kako naša županija ima iznimno razvijen senzibilitet za zaštitu mora i obale što potvrđuje svojim dugogodišnjim ulaganjem u sustav zaštite mora koji svake godine premašuje iznos od 2 milijuna kuna, ali i kadrovskim rješenjima koja svojim znanjem i stručnošću održavaju sustav na visokoj razini.

U nastavku sjednice prezentiran je projekt “Kontrola opasnih podvodnih olupina u županiji s opisom stanja” o čemu je izvijestio Danijel Frka koji je ujedno i nositelj tog projekta.

Članovi ŽOC-a zaključili su da se stalnim praćenjem stanja opasnih olupina omogućava veća kontrola i pravovremeno planiranje aktivnosti u cilju zaštite mora. Spomenuta je i činjenica da smo jedina Županija koja je izradila Katalog svih olupina u našem akvatoriju te se sustavno prati njihovo stanje.

Na sjednici je predstavljeno i izvješće o avioizviđanju za 2021. godinu. Riječ je o projektu kojim se u višegodišnjem kontinuitetu provodi motrenje i nadzor mora i priobalja u ljetnom periodu. Također su predstavljeni i Ažurirani popisi pravnih i fizičkih osoba i njihove opreme koji su direktno u sustavu zaštite mora kao i institucija, organizacija i pravnih osoba koje ŽOC može angažirati u slučaju onečišćenja mora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari