ODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI

Galerija | Opatija brojem noćenja u prvom kvartalu nadmašila rekordnu 2019. godinu

Tijekom prva tri mjeseca u Opatiji je ostvareno 4 posto noćenja više nego posljednje „predpandemijske“ godine, a najave za Uskrs pokazuju i nastavak pozitivnog trenda. Sve posjetitelje Opatija za uskrsni vikend dočekuje u prigodnom uređenju i uz bogat program događanja.

Odlični turistički rezultati obilježili su prvi ovogodišnji kvartal na području Opatije. U prva tri mjeseca Opatija je brojem noćenja nadmašila i dosad rekordnu 2019. godinu. Ukupno je u gradu boravilo 45.530 turista te je ostvareno 115.854 noćenja. U usporedbi s posljednjom „predpandemijskom“ godinom, noćenja su porasla za 4 posto. Pritom je Opatija najveću „podršku“ imala među domaćim gostima, koji su ostvarili 43.744 noćenja, što je rast od 18 posto u noćenjima. Strani gosti ostvarili su 72.110 noćenja što čini 97 posto rezultata ostvarenog u prvom kvartalu 2019. godine. Ovim rezultatom Opatija je već treći mjesec za redom najuspješnija destinacija na Kvarneru. Kada se promatraju ostvarena noćenja na razini države, Opatija je u ukupnim noćenjima 5. destinacija u Hrvatskoj, a po noćenjima ostvarenima u hotelskom smještaju nalazi se na visokom 3. mjestu.

Nakon domaćih gostiju, najzastupljeniji su bili gosti iz Austrije, Slovenije, SAD-a, Njemačke i Mađarske. Dominantan izbor smještaja bili su hoteli u kojima je ostvareno 85 posto ukupnih noćenja. S rezultatom od 98.254 zabilježena noćenja, hotelski smještaj ima rast od 3 posto u odnosu na 2019. godinu.

VIDEO DANA:

– Rezultati ostvareni u prva tri mjeseca ove godine daju nam razloga za zadovoljstvo, ali i optimizam u iščekivanju glavne sezone. Očekujemo nastavak pozitivnog trenda, što je u skladu i s najavama hotelijera o rezervacijama za produženi uskrsni vikend. Iako je početak godine bio obilježen izazovima, od ratnih zbivanja u Ukrajini do inflacije, koja utječu i na planiranje odmora, vjerujemo da je Opatija kvalitetnim pozicioniranjem i promidžbom u ovoj i proteklim godinama stvorila status sigurne destinacije za kvalitetan odmor tijekom čitave godine, kao i trajan odnos s posjetiteljima i potencijalnim gostima. Trudimo se ne samo privući goste, već im i uređenjem grada, atmosferom i brojnim događanjima ispuniti vrijeme u Opatiji jedinstvenim i nezaboravnim doživljajima, kako bi i sami postali ambasadori opatijskog turizma u svijetu, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Nakon Adventa, Valentinova i ožujka u kojem je naglasak bio na wellnessu, sportu i rekreaciji, Opatija i u travnju svoje goste dočekuje u posebnom izdanju. Uz uređenje grada u znaku simbola Uskrsa i proljeća, pripremljen je i šarolik program kulturnih, sportskih, glazbenih i zabavnih aktivnosti.

Tako će posjetitelji moći pogledati dvije zanimljive izložbe. U Centru Gervais, kao dio izložbe „La Grande Bellezza“ o talijanskom automobilističkom dizajnu, postavljen je iznimno vrijedan primjerak automobila Alfa Romeo 8C 2300 iz 1934. godine, koji je ostavio jedinstven trag u svjetskom automobilizmu. U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer trajat će izložba „Dodirom do umjetnosti – Mladen Mikulin“ koja se može razgledati 16. i 17. travnja od 10 do 15 sati.

Početnu notu uskrsnim aktivnostima dat će Coffee Shop Acoustic nastupom na Slatini u petak, 15. travnja od 15 do 17 sati. Prvi dio subote proteći će u znaku sporta i rekreacije. Uz odlično prihvaćeno stručno vođeno nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije sa startom ispred Ville Angioline u 10 sati, od 12 sati Opatijci i gosti moći će se okušati i u – plivačkim disciplinama. Poznati promotori cjelogodišnjeg kupanja Opatijski kukali pozvali su sve hrabre ljubitelje „morskih doživljaja“ da im se pridruže na Slatini i zaplivaju u veselom društvu. Glazbenu podlogu dat će Trio Asi nastupom na Slatini od 12 do 14 sati, a u poslijepodnevnim satima od 16 do 18 sati u Portiću će nastupiti Klapa Baladur.

Središnje događanje na sam Uskrs bit će tradicionalni Uskrsni koncert Puhačkog orkestra Lovran s početkom u 12 sati na Slatini, dok će poslijepodnevne sate uljepšati nastup Klape Mirakul u Portiću od 16 do 18 sati. 

Posljednjeg dana produženog uskrsnog vikenda, u ponedjeljak 18. travnja, Turistička zajednica grada Opatije pripremila je odličan provod za sve generacije. Ljubitelje prekrasnih „jurilica“ duge i bogate povijesti od 10 do 13 sati na kupalištu Slatina čeka izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba, a u isto vrijeme i na istom mjestu najmlađi će uživati u druženju s Uskrsnim zekom i opatijskom damom. Atraktivan obiteljski provod na Uskrsni ponedjeljak zaokružit će Dino Antonić Trio nastupom na kupalištu Slatina od 11 do 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari