U OPATIJI NIJE DOSADNO

Opatija ispunjena događanjima: Provedite vikend uz blues, klape, party ili – duhove!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom ljeta u Opatiji se odvijaju brojni programi, no posljednji vikend srpnja posebno je bogat raznovrsnim događanjima.

Blues, klapska pjesma, elektronska glazba, ali i duhovi te „oživljeni“ slavni likovi iz opatijske povijesti ovog će vikenda i narednih dana povezati u bogat i uzbudljiv program događanja u Opatiji.

Kako zvuči „punokrvni“ blues pod otvorenim nebom, svega nekoliko koraka od mora? Kako odzvanjaju glasovi vrhunskih klapa na senzacionalnoj „pozornici“ – povijesnoj lučici u Voloskom? Kakvu priču pričaju noćna bića na Veprincu? I koje tajne iz prošlosti Opatije mogu otkriti Isadora Duncan ili Friedrich Julius Schüler? Odgovore na sva ta pitanja moći će otkriti stanovnici i posjetitelji Opatije.

Večeras opatijska večer tradicionalnog Jerry Ricks Blues Festivala

Večeras, u srijedu 27. srpnja održava se opatijska večer tradicionalnog Jerry Ricks Blues Festivala, u sklopu kojeg će na Ljetnoj pozornici uz slobodan ulaz od 21 sat nastupiti Tree for the Stars te Charlie and the Superbad. Dan kasnije, na istom mjestu od 20.30 sati zapjevat će klapa Rišpet, a u petak, 29. srpnja, jedna od najljepših otvorenih scena Mediterana postat će plesni podij uz DJ Party koji će od 21 sat predvoditi Andrey Pushkarev.

Iste večeri na Veprincu će od 21.30 sati krenuti Veprinac Ghost Tour, kostimirano vođenje i storytelling koji će kroz intrigantnu priču predstaviti bogatu povijest opatijskog zaleđa, u organizaciji udruge Kulturni front. Subotnja događanja zaključuje party R’n’B Exclusive Summer Tour u baru Angiolina od 22 sata.

U narednom tjednu

Prvi dani u tjednu „rezervirani“ su za Opatijski vremeplov. Dobro prihvaćeni projekt Turističke zajednice grada Opatije od početka lipnja do kraja rujna ponedjeljkom, utorkom i srijedom vodi sve zainteresirane na putovanje kroz opatijsku prošlost.

Ponedjeljkom se od 20 sati održava glazbeni program Klape va Portiće, utorkom od 19.30 ispred hotela Milenij traje izložba oldtimer automobila, a srijedom od 20 sati s polaskom na obalnom šetalištu Lungomare ispod hotela Milenij kreću kostimirane šetnje.

Svakodnevno, sve do 20. rujna, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer može se pogledati izložba „Salvador Dali: Nadstvarno“ na kojoj su izloženi radovi jednog od najslavnijih svjetskih slikara, poznatog po svojim snažnim i bizarnim slikama uronjenima u nadrealizam. Svake večeri, kroz čitavo ljeto, održavaju se i programi na terasama opatijskih hotela Ambasador, Kvarner i Palace, uz nastupe izvrsnih izvođača kao što su The River Sharks, Spart Jazz Trio, The Blondes, Mystic Rose Ensamble…

Idući, produženi vikend, također donosi brojna događanja u Opatiji, među kojima se izdvajaju Gala večeri & Ante Gelo na terasi hotela Milenij u četvrtak, 4. kolovoza od 20 sati te Queen Real Tribute koji će u subotu, 6. kolovoza na Ljetnoj pozornici prenijeti glazbu, stihove, ali i energiju po kojima su poznati bili Freddie Mercury i kolege iz kultne grupe Queen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari