UČINKOVITIJE OBAVLJANJE POSLOVA

Opatija među 11 odabranih gradova u pilot projektu Optimizacija sustava lokalne i područne samouprave

Ministarstvo pravosuđa i uprave odabralo je 11 gradova, 3 županije i 26 općina koje će sudjelovati u pilot projektu u okviru projekta  „Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave“.  S predstavnicima odabranih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave održan je uvodni sastanak u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave projekt je kojim će se jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave omogućiti učinkovitije obavljanje poslova iz njihova djelokruga.

U okviru tog projekta prikupljaju se i analiziraju podaci o kapacitetima gradova, općina i županija na temelju kojih će se uspostaviti Središnja baza podataka o kapacitetima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te izraditi Katalog poslova i razvrstati jedinice prema kategorijama. Time će se doprinijeti većoj učinkovitosti obavljanja poslova i povećanju kvalitete javnih usluga.

Odabrane jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave sudjelovat će u Pilot projektu koji obuhvaća anketno istraživanje i intervjue sa službenicima o obavljanju poslova iz djelokruga jedinice u kojoj su zaposleni, suradnju na izradi Kataloga poslova i definiranju kategorija jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te edukaciju službenika.

Četrdeset općina, gradova i županija je za sudjelovanje u pilot projektu odabrano provedbom postupka stratifikacije na temelju ključnih parametara, u skladu s pravilima statističkog uzrokovanja. Odabrani skup jedinica predstavlja statistički reprezentativan uzorak. Pored Grada Opatije, u projektu sudjeluju Grad Čakovec, Grad Sisak, Grad Đakovo, Grad Jastrebarsko, Grad Lipik, Grad Mali Lošinj, Grad Novi Marof, Grad Opuzen, Grad Senj i Grad Vrgorac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari