ODLIČNO

Opatija ostvarila odlične rezultate u kolovozu te s izvrsnim najavama ulazi u posezonu

Foto: Vladimir Franolic

Na području TZ grada Opatije u kolovozu je ostvareno 219.000 noćenja, čime se bilježi rast od 50 posto noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, te 83 posto ostvarenog  turističkog prometa iz kolovoza 2019.

Strani gosti su ostvarili 94 posto noćenja od kojih je najviše bilo gostiju iz Njemačke (udjel 35%), Austrije (udjel 15%) i Mađarske (udjel 7%). Njemački su gosti ovog kolovoza ostvarili 70 posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, Austrijanci 172 posto više u odnosu na prošlu godinu, dok su Mađari ostvarili porast od 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti na četvrtom su mjestu po broju ostvarenih noćenja.

Više od polovice svih noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju koji bilježi 61-postotni rast. U privatnom smještaju ostvareno je 46 posto kolovoških noćenja s rastom od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, među kojima se najveći rast od  čak 50% ostvario u vilama s bazenima i ostalim objektima  s 5 zvjezdica.

Prema dobnim skupinama, najveći broj noćenja bilježi se kod dobne skupine od 19 do 30 godina s udjelom od 20 posto u ukupnom broju noćenja,  a slijede ih gosti iz dobne skupine od 41 do 50 godina s udjelom od 19 posto, te od 31 do 40 godina s udjelom od 17%.

VIDEO DANA:

Opatija je u kolovozu ostvarila odličan turistički rezultat, a  već polovicom kolovoza premašen je ukupan prošlogodišnji turistički promet ne čemu treba čestitati svim turističkim djelatnicima u destinaciji. Veliki interes gostiju za Opatijom potvrđuje činjenicu da je Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, a imidž sigurne destinacije pruža nam odličan start i za rujan obzirom na  izvrsne najave i buking što daje optimizam za dobru posezonu. Opatija je ove godine definitivno potvrdila i svoj status najbolje gastro destinacije. Danima unaprijed rezervirani restorani kao i izražena  potražnja za smještajem visoke kategorije samo su dokaz se svima koji su uložili u kvalitetu isplatilo i  višestruko vratilo.  Posebno  veseli povratak kongresnih aktivnosti i održavanje  značajnih kongresa u rujnu. Od potvrđenih kongresa izdvojit ću tradicionalnu konferenciju MIPRO, 9. međunarodnu kineziološku konferenciju, hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres, prvi hrvatski kongres prevencijske i sportske medicine Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija, u sklopu kojeg će se održati obaranje Guinnessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu, 13. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi zajedno, 6. kongres Hrvatskog društva kliničkih embriologa, kongres Hrvatskog zbora fizioterapeuta i konferenciju Hrvatskog asfalterskog društva. Intenzivna promotivna kampanja koju Turistička zajednica grada Opatije provodi na društvenim mrežama i digitalnim kanalima, a koja je bila najintenzivnija tijekom lockdowna,  dala je odlične rezultate u prepoznatljivosti Opatije kao sigurne i atraktivne destinacije, a  svi opatijski turistički subjekti među prvima su prepoznali važnost i  značaj uspješnog projekta Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a Safe stay in Croatia. S kampanjama nastavljamo, a posebno ističemo onu posvećenu Adventu za kojeg su pripreme već započele. Veliki uspjeh prošlogodišnjeg Adventa u Opatiji, koji je, da podsjetimo, prošao u znaku lockdowna, poticaj nam je za daljnji rad na blagdanskom uređenju Opatije. Vjerujemo da će upravo Najljepši  Advent uz more  privući brojne turiste u Opatiju, izjavila je direktorica TZ grada opatija Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari