SUJEDLOVANJE NA ORGANIZACIJI

Opatijske snage na Generalnoj skupštini Eurochild organizacije

Predstavnice Društva “Naša djeca” Opatija, tajnica DND-a Opatija i dopredsjednica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske Sanja Škorić, vijećnica Lana Golubović i mentorica DGV-a Grada Opatije, DF-a (Dječjeg foruma) i NEF-a Hrvatske (Nacionalnog Eurochild Foruma) Antonia Katić 16. i 17. svibnja 2023. aktivno su sudjelovale u programu Generalne skupštine Eurochild organizacije.

Eurochild je mrežna organizacija koja okuplja organizacije i pojedince koji rade s djecom i za djecu diljem Europe. DND Opatija punopravni je član Eurochild-a od 2010. godine. U sva tri saziva Dječjeg vijeća Eurochild-a imali smo djecu predstavnike, nekadašnje članove DGV-a i DF-a.

Prvog dana sudjelovale su u programu usvajanja proračuna, strateškog plana i glasanja za nove članove, a prikazan je i rad Dječjeg vijeća Eurochild-a čija je članica Lana Golubović, vijećnica DGV-a Grada Opatije. Lana je za omiljenu aktivnost kao članica Dječjeg vijeća Eurochild-a navela svoje sudjelovanje na EU Forumu o pravima djece, a kao svoju poruku za svu djecu i odrasle svijeta izjavila je: “Biti dio dječjih sjećanja sutra, znači biti dio njihovih života danas!”

Na poziv Eurochild organizacije Antonia Katić, mentorica NEF-a Hrvatske, Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i Dječjeg foruma idućeg je dana Generalne skupštine predstavila rad NEF-a Hrvatske u 45-minutnoj sesiji “NEF CROATIA BREAKING DOWN BARRIERS OF CHILDREN’S PARTICIPATION.” Na sesiji su sudjelovale organizacije članice Eurochild organizacije.

Antonia je kroz interaktivno predavanje predstavila rad Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i Društva “Naša djeca” Opatija, koordinatore NEF-a Hrvatske, projekte i kampanje koje su ostvarili u okviru programa NEF-a, susrete, kampanje i nadolazeće aktivnosti kojima će se baviti. Uloga NEF-a je utjecati na donositelje odluka na EU i nacionalnoj razini. NEF Hrvatske služi kao platforma na kojoj djeca mogu dijeliti mišljenja i učiti o europskim temama te raspravljati o problemima s kojima se djeca susreću u svojoj zemlji.

Tijekom posljednjih nekoliko godina NEF Hrvatske je bio dio nekoliko važnih istraživanja, proveo je nekoliko projekata u suradnji s odraslima te je spomenut kao primjer dobre prakse u Nacionalnom planu za prava djece Republike Hrvatske od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari