NIJE IM HLADNO

Video | Opatijski kukali otvorili zimsku sezonu kupanja: “Ma pretoplo je, više volimo kad je hladno!”

To je njihov doprinos turističkoj ponudi i zdravstenom turizmu Opatijske rivijere u posezoni. Kako je bilo, pogledajte u video prilogu!

U velikom stilu, već 19. put Opatijski kukali na kupalištu Slatina otvorili su zimsku sezonu kupanja. Kao i svake godine, pozvali su građane i turiste da im se pridruže.

Otvorili su nikad topliju zimsku sezonu kupanja!

“Ma pretoplo, je ja više volim kad je hladno. Ali za ovo doba godine je stvarno toplo, može se svako kupati.”, kaže opatijski kukal Matijaš Kaleb za Kanal Ri.

“More je toplo, more je čisto. Što god želeli radit zimi za svoje zdravlje – bazen, masaže, fitness, wellness, teretane… se to morate platit. A more besplatno!”, kaže kukal Mario Sušanj.

Sve je počelo prije 19 godina kada su 4 prijatelja došla na jednu ideju.

“Gledajući filmove i to kako se Skandinavci kupaju… u ledu, pod ledom… pa odlučili smo i mi kupati se za Novu godinu i… bili veseli ko tići!”, prisjeća se kukal Mirko Šuša.

Marina Česen, opatijska pjesnikinja i 6. kuma Kukala i za ovu je prigodu napisala nešto od srca. Svoju počasnu titulu kume Marina Česen nosi od 16. travnja kada je i započela njezina tradicija zimskog kupanja.

Uz promociju zdravog života, kukali doprinose i turističkoj ponudi Opatijske rivijere u posezoni.

“Uz brojne druge aktivnosti poput nordijskog hodanja i slično, uveli smo i zimsko kupanje za naše goste kako bi se mogli upoznati sa tradicijom Opatije. Jer kukali su tu već 19. godinu.”, kaže Rose Marie Šturlić Raspor, direktorica opatijskog hotela.

Kao i svake godine, svi su pozvani na kupanje sa kukalima, gdje straha od zime nema.

“Nitko nikad u 19 godina se od nas nije prehladio od tog kupanja. Pored šparheta doma ćete se prehladit, ovdje ne nikako, sigurno!”, tvrdi kukal Mirko Šuša, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari