Općina Jelenje umirovljenicima podijelila blagdanske pakete uz prigodno druženje

Općina Jelenje i ove je godine pokazala socijalnu osjetljivost prema umirovljenicima s niskim mjesečnim primanjima

Najpotrebitijima su uručeni prigodni poklon-paketi koji su svakako doprinijeli ugodnom blagdanskom raspoloženju.

Podijeljeno je ukupno 750 poklon-paketa, sačinjenih od prigodnih prehrambenih artikala, kao i kalendara Općine Jelenje za 2019. godinu, umirovljenicima s mirovinom do 2500 kn, kao i invalidima Domovinskog rata i invalidnim osobama te korisnicima pomoći za uzdržavanje i korisnicima jednokratne pomoći.

Imovinski cenzus je dolaskom nove Općinske uprave povećan na 2.500 kuna. Mislilo se i na starije mještane koji nisu mogli sami doći na preuzimanje. Njima je Općina Jelenje dostavila poklon-paket na kućnu adresu.

Na darovima je Općini Jelenje zahvalio i predsjednik Udruge umirovljenika Anton Maršanić koji je kazao kako je riječ o hvalevrijednom običaju koji traje već dugi niz godina, a kojim Općina Jelenje pokazuje brigu o svojim umirovljenicima. Članovi Udruge umirovljenika svojim nesebičnim zalaganjem sudjelovali su u hvalevrijednoj akciji te pomogli u podjeli blagdanskih poklon-paketa.

Umirovljenici su aktivno sudjelovali i u manifestaciji “Vilija božja” održanoj na Badnjak na Trgu mlikarice u Dražicama, u kojoj je podijeljeno preko 100 kg srdelica, a za sjajno raspoloženje na manifestaciji sve prisutne je dobrom svirkom počastio lokalni trio “Trio Simeroni”. Pritom je načelnik Općine Jelenje poklonio poklon-pakete djeci predškolske dobi koja su obojila crtež i sudjelovala u nagradnoj igri sv. Nikole. Sveti Nikola imao je vrlo težak zadatak jer je pristiglo zaista vrlo lijepih i kreativnih radova.

Također, u povodu Božića i Nove godine, organizirano je već tradicionalno druženje Udruge umirovljenika Jelenje. Stotinjak penzića uživalo je uz glazbu uživo u Domu kulture Dražice. Nakon večere za sve prisutne parove organiziran je i ples s bananama, u kojemu su penzići pokazali spretnost i umijeće plesanja, a najbolji su bili nagrađeni velikom tortom. Također, za sve prisutne organizirana je i bogata tombola.

Sve prisutne pozdravili su Anton Maršanić, predsjednik Udruge umirovljenika Jelenje, vlč. Ivan Milardović, kao i Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje koji su se prigodno zahvalili umirovljenicima koji su na aktivan način uključeni u radove i manifestacije u jelenjskoj zajednici te pomažu i rado se odazovu svim društvenim akcijama. Cjelovečernje druženje proteklo je u ugodnoj atmosferi uz puno zabave i plesa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views