Općina Kostrena organizira besplatne edukacije za kostrenske poduzetnike

Foto: Ilustracija

Danas je u Općini Kostrena održana konferencija za medije na kojoj je najavljen novi besplatan program edukacija za kostrenske poduzetnike s ciljem jačanja lokalne poslovne zajednice i unaprjeđenja komunikacije i suradnje u zajednici.

 

Program su najavili predsjednica Odbora za gospodarstvo i razvoj poduzetništva Ljerka Cerović, vlasnik tvrtke Optimum s kojom će Općina Kostrena provoditi program Alen Marot i viša stručna suradnica za gospodarstvo, razvoj i pripremu projekata Martina Zekić.

Program je naišao i na punu podršku općinskog načelnika Dražena Vranića koji ima i osobno iskustvo u privatnom poduzetništvu: „Unatoč indeksu razvijenosti, svjesni smo da jedino poticanjem poduzetništva i stvaranjem preduvjeta za ulaganje, možemo dugoročno razvijati našu Općinu, otvoriti nova radna mjesta i unaprijediti kvalitetu života naših mještana“.

Poduzetnici se danas susreću s različitim poslovnim izazovima i brzim promjenama koje se događaju na tržištu. Većina poduzetnika u osnivanje poduzeća kreće sa znanjima potrebnim za obavljanje primarne djelatnosti no bez prevelikog iskustva u područjima poput upravljanja financijama, ljudskim potencijalima, optimizaciji poslovnih procesa, marketingu, odnosima s javnostima i drugim stručnim znanjima koja im mogu pomoći da  podignu poslovanje na višu razinu i povećaju financijski rezultat.

Važan segment je i digitalna kompetencija koja podrazumijeva znanja i vještine vezane za digitalne medije i sigurno korištenje informacija i informacijsko – komunikacijskih tehnologija, a ona se stalno trebaju dopunjavati i usavršavati u skladu s brzim razvojem informacijske i komunikacijske tehnologije tako da će u drugom ciklusu naglasak biti stavljen upravo na ovo područje.

S ciljem da Kostrena osim poželjnog mjesta za život postane i poželjno mjesto za poslovanje, Odbor za gospodarstvo i razvoj poduzetništva Općine Kostrena u suradnji s edukacijsko savjetodavnim centrom Optimum iz Kostrene pokrenuo je novi besplatni program usavršavanja pod nazivom „Poslovni uspjeh“, koji će kostrenskim poduzetnicima uz redovne programe potpora, pomoći u poslovanju usvajanjem novih stručnih znanja.

Počevši od svibnja, u prvom ciklusu planirano je održavanje šest predavanja koja će se održavati jednom mjesečno u prostoru Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji u popodnevnim satima. Termin prvog predavanja s temom o EU fondovima za male i srednje poduzetnike zakazan je za 16. svibnja u 17 sati.

Predavanja će voditi stručnjaci iz pojedinih područja koji su i sami poduzetnici stoga dobro razumiju potrebe i očekivanja sudionika. Svako predavanje imat će teorijski dio s primjerima iz prakse i vrijeme za razgovor i pitanja.

Prvi ciklus predavanja obuhvatit će sljedeće teme:

  1. Predavanje o EU fondovima za male i srednje poduzetnike
  2. Poduzeće okrenuto kupcima – Osnovni preduvjeti za uspješno poslovanje
  3. Kako znati kako nam ide i gdje nam curi – Osnove upravljanja financijama
  4. Pametna rješenja za uštede – Osnovna porezna znanja
  5. Odabir i razvoj djelatnika – Osnove upravljanja ljudskim resursima
  6. Kako pronaći svoje mjesto na tržištu – Osnove marketinškog razmišljanja, Društvene mreže i ključni internetski servisi.

Konačan odabir tema ovisit će i o sugestijama samih poduzetnika koji će biti pozvani da sami predlože područja za koja procjenjuju da ih najviše interesiraju i da će im najviše koristiti. U drugom ciklusu planirano je održavanje radionica pa i nekih opsežnijih programa, a ovisit će o iskazanom interesu poduzetnika.

Prijave za sudjelovanje primaju se putem elektronske pošte: martina.zekic@kostrena.hr na broj telefona 209-071 ili dostavljanjem obrasca direktno u Upravni odjel za financije i gospodarstvo u Općini Kostrena. Poduzetnici će o programu biti obaviješteni slanjem pozivnog pisma i prijavnog obrasca na adrese elektroničke pošte navedene u bazi podataka Općine dok će poduzetnicima koji nemaju prijavljene adrese elektroničke pošte pozivno pismo i prijavni obrazac biti dostavljeni direktno na adresu sjedišta tvrtke. Uz obavijesti na mrežnim stranicama Općine Kostrena i Facebook stranici Naša Kostrena, program će biti najavljivan i putem medija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja