Zbog kvara motora umjesto u Rijeku sletjeli u Zagreb pa se busom drndali do Krka

Foto: Ilustracija

Zbog kvara motora zrakoplov je sletio u Zagreb, a putnici su autobusima prevezeni do krčkog aerodroma

Putnici Croatia Airlinesa koji su na Uskrs putovali iz Muenchena za Rijeku imali su let iz noćne more. Avio kompanija im je zbog kvara motora priuštila slijetanje u Zagreb pa drndanje autobusom do krčkog aerodroma.

Putnici koji su tim istim avionom trebali u suprotnome smjeru, iz Zračne luke Rijeka prema Muenchenu, na Krku su se čekirali, ali umjesto u avion ukrcani su u bus za Zagreb. Ne bi tu bilo nikakve priče da se situacija učestalo ne ponavlja.

Avion iz Muenchena, za razliku od nedjelje, danas je sletio na krčku pistu. Činjenicu da avionom putuju brzo i sigurno putnici i plate. “Smatram da je važna direktna linija jer ne volim putovati autobusom ili vlakom, to mi je dodatna gnjavaža. Kada putujem želim da je to komforno, u biznis klasi i vrlo mi je važno kada se lijepo odjenem da ne putujem dodatna tri sata autobusom”, kazala je Veronika iz Mađarske.

Preusmjereni na Zagreb

Putnici iz Muenchena, koji su na Uskrs preusmjereni na slijetanje u Zagreb pa autobusom prevezeni na Krk, žalili su se zračnoj luci. Baš kao i oni koji su taj avion čekali na Krku. Prošli su registraciju, zaštitni pregled pa na kraju završili u busu za Zagreb.

“Smatram da bi u budućnosti možda bilo poželjnije da mehaničar sa svojim vozilom završi u Rijeci, umjesto da sve putnike maltretiramo i transferiramo između Rijeke i Zagreba u oba smjera. Još jednom pozivam Croatia Airlines da ustanovi takozvano linijsko održavanje u Rijeci, da ga pojača, da stavi na stand by mehaničare za sve ovakve slučajeve”, poručio je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.

Na Krku su ljuti i zato jer su u razvijanje te avio linije uložili 10% svojih prihoda, a problemi se, kažu, često ponavljaju.

Tehnički kvar

Dario, koji živi u Muenchenu, tom linijom dolazi roditeljima kao i oni k njemu. “Kad su polazili odavdje avion nije došao i morali su autobusom do Zagreba. Nadam se da se više nikada neće desiti”, kazao je Dario Šantak koji živi u Njemačkoj.

Iz Croatia Airlinesa za nedjeljni let iz Minhena za Rijeku kažu: “Došlo je do indikacije tehničkoga kvara na jednom od motora zrakoplova zbog čega je donesena odluka o preventivnom preusmjeravanju zrakoplova u Zagreb. Procijenjeno je da se servis zrakoplova ne bi mogao obaviti u Zračnoj luci Rijeka. Tehnički servis trajao je 2 sata i 30 minuta”.

Na Krku objašnjavaju kako je nedjeljno otkazivanje slijetanja u Zračnu luku Rijeka bilo deveto u posljednjih godinu dana. Čak četiri puta razlog je bio tehnički kvar. Ako je tako, putnici se s pravom pitaju s kakvim to avionima lete?
Maja Brkljača

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari