SUPER VIJESTI

Općine Kostrena za učenike OŠ Kostrena osigurala besplatan obrazovni materijal

Foto: Unsplash

Osim financiranja, Općina Kostrena je ove godine preuzela na sebe i nabavku dodatnog  obrazovnog materijala pa će učenike OŠ Kostrena obrazovni materijal dočekati u razrednim odjeljenjima.

Općina Kostrena će i u novoj školskoj godini 2024./2025. svojim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Kostrene osigurati sav dodatni obrazovni materijal koji uključuje komplet radnih bilježnica, likovnu mapu, zemljopisni atlas i kutiju za tehničku kulturu. 

Pored udžbenika koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ovoga puta će učenike OŠ Kostrena u školskim klupama dočekati i sav dodatan obrazovni materijal čime će za razliku od prošle godine roditelji kostrenskih učenika biti rasterećeni ne samo troškova, nego i brige oko nabavke materijala.  

Roditeljima će tako preostati kupnja školskih torbi, bilježnica i pisaćeg pribora, a ukoliko je riječ o prvašićima, u tom slučaju će im i ovaj trošak biti umanjen poklon bonom vrijednim 40 eura koji Općina tradicionalno daruje svim svojim prvašićima.

Pravo na besplatan obrazovni materijal imaju i osnovnoškolci koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, ali su upisani u osnovnu školu izvan Kostrene i koji u školi koju pohađaju ne dobivaju besplatan obrazovni materijal. 

Zahtjevi za nadoknadu troškova moći će se predati Upravnom odjelu za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Kostrena od 15. srpnja do 30. rujna 2024. uz potvrdu o upisu u školu za školsku godinu 2024./2025. i obavezno prilaganje izvornika računa kao dokaza o kupljenom obrazovnom materijalu. Nadoknada troškova moći će se ostvariti isključivo za radne bilježnice, zemljopisni atlas, likovnu mapu i kutiju za tehničku kulturu navedene u popisu.

Nakon bezbrižnog ljeta, nova školska godina počinje 9. rujna 2024.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari