EVO ŠTO VAS SVE OČEKUJE

U Mošćeničkoj Dragi će se održati 16. Smotra i regata tradicijskih barki uz bogat program

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Ovoga vikenda, od petka, 12. do nedjelje, 14. srpnja u Mošćeničkoj Dragi održat će se 16. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra – „Mala barka – Štorija od mora“.

Program počinje u petak u 18 sati promenadnim koncertom Limene glazbe Spinčići uz drašku plažu i na rivi. Otada pa sve do ponoći posjetitelji će moći razgledati prezentaciju maritimne baštine koja će također biti izložena na rivi. Eko-etno ponuda proizvoda Kvarnera bit će dostupna na rivi do 23 sata.

Svečano otvorenje smotre počet će u 19 sati inauguracijom brsečke batane, otvorenjem izložbe fotografija „Mala, a tako velika“ te inauguracijom manifestacije u sklopu Europskog dana pomorstva i brenda „Kvarner Maritime Heritage“. Voljen Grbac i Vivien Galletta od 19:30 do 20 sati izvest će hommage ljudima od mora, a od 19:30 do 21 sat trajat će radionica „Mići mornarići“ namijenjena djeci uzrasta 5-11 godina i njihovim roditeljima. Radionicu održava Teatar Oz. Radionice tradicijskih pomorskih vještina održat će se u istom periodu, kao i još dvije dječje radionice naziva „Barake Palagruzone: Kalanko recikliraj i izradi igrački“ te „Mali brodograditelji – gundula/dinosaur“. Radionice organizira udruga „Palagruža“.

Detaljan program dostupan je na POVEZNICI.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari