PGŽ IZDVOJILA 196 TISUĆA KUNA

Osnovnoškolci iz Broda na Kupi dobili novo kombi vozilo

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnatelju OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi Davoru Tkalcu ključeve novog kombi vozila za prijevoz osnovnoškolaca na nastavu. Novim vozilom zamijenjeno je staro iz 2008. godine, a za nabavu novog PGŽ je izdvojila oko 196 tisuća kuna.

„Uvijek nas veseli kad Županija brine o „malim“ školama jer ovo je način na koji ljudi ostaju na svom području i današnji događaj je doprinos ostanku djece i mladih te njihovih obitelji u svom kraju“, rekla je zamjenica Medarić prilikom uručenja ključeva, prigodi kojoj je prisustvovala i resorna pročelnica Edita Stilin.

VIDEO DANA:

Ravnatelj Tkalac zahvalio se Županiji na donaciji kazavši kako je za školu danas veliki dan jer će novo kombi vozilo olakšati prijevoz učenika budući je područje jako veliko pa je kombi nužan za transfer učenika do škole. Naime, broj prijeđenih kilometara dnevno iznosi oko 165 km, što je na godišnjoj razini 29.700 kilometara.

OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi pohađa 25 učenika u sedam razrednih odjela, a prevozi se 11 učenika, šest nižih i pet učenika viših razreda. U sklopu škole djeluje i školska zadruga Bobovac koja je na današnjoj prigodi prezentirala sokove, pekmeze i ostale proizvode od voća iz vlastitog voćnjaka.

Na području Gorskog kotara u školskoj godini 2021./2022. osiguran je prijevoz za ukupno 205 učenika osnovnih škola, a od 2019. godine i za 23 učenika OŠ Klana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari