PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

Ostrogović: ‘Gradonačelnik Filipović ne radi i bježi od odgovornosti. Zato radnici Čistoće opravdano štrajkaju

SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

O krizi u riječkom Komunalnom društvu Čistoća čiji radnici već treći dan štrajkaju i ne odvoze smeće oglasio se i riječki HDZ.

Priopćenje koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije Josip Ostrogović prenosimo u cijelosti:

“Fascinira socijalna neosjetljivost riječkog gradonačelnika Marka Filipovića, koji nakon dugog i za njega opuštajućeg ljeta potcjenjivački izbjegava pregovore s radnicima Čistoće koji, za razliku od njega, neuhvatljivog gradonačelnika sjene, savjesno i svakodnevno odrađuju svoje poslove.

“Ne traže ništa što im ne pripada”

Svjesni da oni svoj dio posla obavljaju, a on ne, radnici Čistoće, izrabljivani negativnim odnosom i tretmanom Filipovićeve vlasti, do svojih prava ne mogu drugačije nego štrajkom.

Već ih je nekoliko stotina. Ne traže ništa što im ne pripada. Zahtijevaju, logično, veće plaće, bolje uvjete rada i ljudski odnos.

I tu imaju našu punu podršku.

Obzirom da nema rješenja situacije, Marko Filipović neće među radnike. Po tko zna koji već puta, bježi od odgovornosti. Boji se, oni kažu, neugodno mu je. Takve situacije on izbjegava, zaobilazi u širokom luku. Najčešće ode na skupi ručak i prepusti se svojoj dnevnoj dozi uživanja, što već postaje dio urbanog mita, legende i realnosti.

Sada se gradonačelnik socijaldemokrat, gradonačelnik koji bi trebao biti i iznimno socijalno osjetljiv, uzbudio i pogubio. On, kojemu bi prava radnika i čovjeka morala biti u prvom planu, izdao je ta načela, izdao je svoje radnike.

“Grad stalno podiže cijene komunalnih usluga”

Pored toga, Grad stalno podiže cijene komunalnih usluga, među kojima i odvoza smeća.

To pak znači da u tom krugu nema zadovoljnih: građani, dakle, plaćaju sve skuplju uslugu, a radnici Čistoće su opravdano nezadovoljni premalim plaćama. Takvu nelogičnost proizvodi ova vlast. Sreća je očito jedino prisutna kod našeg gradonačelnika koji ljetuje po jahtama, uživa u dalmatinskim restoranima i ljepotama Jadrana, a onda jesen, zimu i proljeće, poput ministra vanjskih poslova, putuje gdje mu se prohtije.

Nema kontinenta na koji neće otići dok mu se u dvorištu gomilaju problemi.

Istodobno se Rijeka guši u sve većem nezadovoljstvu i sve većim količinama smeća. Gradonačelniku Filipoviću sada dolazi na naplatu njegov nerad, nekontroliranje situacije i neupravljanje procesima. Jednostavno, on ne osmišljava politike, već samo zna podizati cijene komunalnih usluga, dok plaće onima kojima bi trebalo podignuti, ili padaju ili zaostaju.

Ovaj grad je s ovom gradskom upravom i njenom politikom toliko kontradiktoran i neefikasan da je jedino rješenje konačni izborni poraz SDP-a. Mi imamo rješenja, na tome dnevno radimo i čekamo priliku da pokažemo što se sve može. Samo treba raditi, raditi i raditi, a ne poput Filipovića, koji besciljno putuje svijetom, trošiti dane na zabavu, zabavu, zabavu i bijeg, bijeg, bijeg od problema.”, piše u priopćwnju kojeg potpisuje Josip Ostrogović, predsjednik GO HDZ Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari