OTKRIVEN PROGRAM RIJEKA ADVENTA Paljenje 1. adventske svijeće na Koblerovom 3. Prosinca, Vlakić Djeda Mraza od 5. prosinca

Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije

Otvaranje Rijeka adventa uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja i Koktelsa održat će se 1. prosinca na Korzu od 17-20 sati. Isti dan otvara se i Klizalište Morska pahuljica, koje će u prijepodnevnim satima biti rezervirano za osnovne škole, a u poslijepodnevnim satima za građanstvo. Klizalište ostaje otvoreno do 14. siječnja 2018. g., a za vrijeme školskih praznika, kao i prijašnjih godina, u organizaciji Doma mladih na njemu će se organizirano moći klizati sva školska djeca.

Andrej Radalj, voditelj klizališta, Ines Boban Štiglić TZ grada Rijeke, Doris Šajn, Grad Rijeka, Darija Šetula tvrtka Promocija, Damir Radonić, ugostiteljski objekt Public Pub (Foto: Grad Rijeka)

Paljenje 1. adventske svijeće uz glazbeni program održat će se i ove godine na Trgu Ivana Koblera, u nedjelju 3. prosinca 2017.g. u 17 sati.

Od 5.12. do 14. 1.2018. vozit će popularni Vlakić Djeda Mraza, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i radija Korzo. Vlakić je u prijepodnevnim satima, odnosno od 10-13 sati rezerviran za djecu iz vrtića i škola, a prijave za vožnju primaju se u Turističkom informativnom centru grada Rijeke – TIC-u na Korzu.

Program manifestacije Rijeka Advent pripreman je u suradnji s tvrtkom Promocija i Turističkom zajednicom grada Rijeke te brojnim ugostiteljima koji će se uz ponudu hrane i pića uključiti i popratnim kulturnim programima u vlastitoj organizaciji na Trgu 128. brigade HV, Trgu Ivana Koblera, Trgu Sv. Barbare i novouređenom Pavlinskom trgu.

Turistička zajednica grada Rijeke i riječki ugostitelji pripremaju u četvrtak 7. prosinca na Korzu Gastro cooking show, kojim ujedno počinje i Tjedan bakalara i čokolade.

U četvrtak 21. prosinca za djecu je na Korzu pripremljen Doček Djeda Mraza uz predstavu “Šuma s tri bora” – Čudesni oblačak, Dječji zbor Tratinčice i Male Tratinčice, te Prve riječke mažoretkinje.

U Katedrali Sv. Vida u utorak 26. prosinca održat će se „24. Božić je judi“, tradicionalni koncert Hrvatske glazbene unije PGŽ, a na dočeku Nove godine na Korzu nastupit će Crvena jabuka, Jinx i Boris Štok.

Ove godine pripremljen je i posebni program Advent na Gradini koji će trajati od 9. 12. do 7. siječnja i koji također donosi brojna događanja za sve uzraste (OVDJE).

Specifičnost programa na Trsatskoj gradini je blagdanski ugođaj kojem će pridonijeti jedinstvena božićna rasvjeta, dok će na ulazu u tvrđavu posjetitelje dočekati najveća kuglica u Hrvatskoj, visoka čak pet metara. U sklopu Advent na Gradini valja izdvojiti Koncertni nastup i program uprizorenja živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja koji će se na Trsatskom kaštelu održati 23. prosinca.

Cjelokupni program svih događanja po danima dostupan je na mrežnim stranicama Rijeka Adventa i visitrijeka.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari