OTKRIVENI SVI DETALJI: Najavljen bogat program nikad raskošnijeg Rijeka Adventa

Jeste li spremni za čaroban prosinac koji je pred nama? Toplo se obucite i stavite osmijeh na lice jer zabave, smijeha, ukusne hrane i dobre glazbe u Rijeci zasigurno neće nedostajati!

Ove godine vodimo vas na brojne lokacije u gradu koje će odisati blagdanskom čarolijom, a bogata ponuda razveselit će svakog posjetitelja koji se nađe na jednoj od lokacija koje smo pripremili za vas.

Kako će izgledati blagdanska čarolija ove sezone najavili su na konferenciji za medije gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, organizatorice akcije ”Kuglice dobrih želja” Lara Duvnjak i Petra Matić, predstavnica Promocije d.o.o. Iva Sušlić, organizator Adventa na Gradini Vedran Babić te voditelj klizališta „Morska pahuljica“ iz tvrtke Forum ugostiteljstvo Andrej Radalj.

Nikad čarobniji Rijeka Advent kreće s prvim danom prosinca, a garantira zabavu na najviše lokacija do sada.

Ovako će izgledati nova svjetlosna dekoracija na Korzu!

Potpuno nova svjetlosna dekoracija u užem centru grada pridonijet će božićnom ugođaju i učiniti ovogodišnji Advent nikad „sjajnijim“.

Nova rasvjeta ima 7.458 m lampica i 20 ukrasnih motiva, za što je Turistička zajednica grada Rijeke izdvojila oko 530 tisuća kuna. Na Trgu Riječke rezolucije bit će postavljeno 2.012 m nove svjetlosne dekoracije, a na potezu od Trga bana Jelčića do Jadranskog trga postavit će se 5.446 m nove svjetlosne dekoracije i 20 ukrasnih motiva.

Ovogodišnji Advent donosi nam brojne već poznate zabavne sadržaje, poput klizališta Morska pahuljica, Vlakića Djeda Mraza, mini-koncerata na Trgu Ivana Koblera te Adventa na Gradini. Također donosi nam i brojne novitete i nove lokacije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Advent na Gradini ove godine bit će joj blještaviji, a prava božićna bajka čeka nas izvan zidina, u parku pored kaštela, gdje će se smjestiti klizalište. Klizalište, adventske kućice i prigodan program bit će idealna kombinacija za pravi božićni doživljaj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Mirisi blagdanske kuhinje čekaju nas na novoj lokaciji, na Trgu Riječke rezolucije, koji će biti pravi gastro kutak.

Nova dekoracija, prigodni blagdanski napitci i još slasniji zalogaji pretvorit će Trg Riječke rezolucije u nezaobilazno mjesto za guštanje u svim čarima ovogodišnjeg Adventa. Ovosezonska gastro-priča, na novoj lokaciji, okupit će brojne domaće ugostitelje koji će nam ponuditi široku lepezu ukusnih autohtonih jela. Bogat zabavni program bit će obogaćen velikim izborom tradicionalne božićno-novogodišnje ponude prigodnih jela koja se pripremaju na području Kvarnera i Gorskog kotara, riblja, sirna i mesna jela, sarmice u pecivu s palentom, burger s divljači, prigodne marende, slatka ponuda za sve uzraste, „Riječki škartoc“ te razna prigodna jela.

Ove godine nam se pridružuje i Advent u tunelima, koji će zbog posebnog ambijenta biti jedno od glavnih okupljališta tijekom ovih blagdana.

Riječko podzemlje krasit će bogati zabavni programi za sve uzraste gdje nas očekuje sajamska prodaja, prezentacije OPG-ova i vinara, ugostiteljska ponuda te zabavni park i kazališne predstave za najmlađe posjetitelje. U večernjim satima, petkom i subotom, tunel će biti rezerviran za nezaboravne tulume, koji će trajati duboko u noć.

Sada već tradicionalni Advent na Kobleru i ove godine priprema izvrstan prigodan program, brojne koncerte te adventske kućice u kojima će se predstaviti riječki kreativci.

VIDEO DANA (25.11.2018):

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari