Otvoren je ruralni coworking prostor u Delnicama. Cilj je razvoj ekonomskih aktivnosti

FOTO: PGŽ

Cilj projekata je kreirati neformalne mreže koje će doprinijeti razvoju ekonomskih aktivnosti na ruralnom području Gorskog kotara

Lokalna razvojna agencija Pins iz Skrada otvorila je ruralni coworking prostor u Delnicama. Svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Petar Mamula i veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst.

Lokalna razvojna agencija Pins provodi projekte pod nazivom P-IRIS koji se financiraju sredstvima Interreg Europe programa i Rural coworking akademije koju sufinancira Ambasada SAD-a u Hrvatskoj. Cilj projekata je kreirati neformalne mreže koje će doprinijeti razvoju ekonomskih aktivnosti na ruralnom području Gorskog kotara.

U uređenje novog coworking prostora u Delnicama dosad je uloženo oko 15 tisuća eura, a o odluci veleposlanstva SAD-a da podupire taj i slične projekte veleposlanik Kohorst je rekao:“Imamo niz programa, kojima u Hrvatskoj dajemo podršku poduzetništvu i mladim poduzetnicima, a ovo je primjer što i kako radimo. Posebno je zanimljivo što se to događa u ruralnim krajevima te da se u takvim područjima, radi zadržavanja mladih ljudi, također pokušavaju razvijati poslovne aktivnosti te poticati poduzetništvo.˝

U novom prostoru plan je zajedničkim radom razviti međusobnu suradnju poduzetnika i ostalih sektora, te osoba koje planiraju pokrenuti vlastiti posao. Nositelj i koordinator bit će PINS, a uz redovna predavanja i druženja u sklopu coworking prostora s predstavnicima sveučilišta, poslovne zajednice javnog sektora i nevladinih organizacija nastojat ćemo uspostaviti poveznicu između urbanih područja i našeg ruralnog područja kako bi dostupno znanje urbanih područja iskoristili i za razvoj lokalnih ruralnih zajednica kroz nove projekte i inicijative.

„Korištenje coworking prostora bit će bez naknade za korisnike do kraja provedbe projekata. Stoga pozivamo sve zainteresirane pojedince, poduzetnike, srednjoškolce da koriste prostor za vlastiti razvoj, ali i razvoj cijelog područja i lokalne zajednice“ , kazao je zamjenik župana Petar Mamula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari