(RI TV) Na Korzu predstavljena RiCikleta – sustav javnih električnih bicikli u Rijeci!

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Na Korzu i Jadranskom trgu u Rijeci danas je održana prezentacija RiCikleta – sustava javnih električnih bicikli u Rijeci

RiCikleta je “pametna” električna bicikla s GPS praćenjem, a uvođenjem sustava javnih bicikala daje se konkretan doprinos razvoju alternativnih oblika održive mobilnosti u Rijeci.

Predstavljanju sustava javnih električnih bicikli RiCikleta prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca, predstavnici tvrtke UTE d.o.o Kristijan Ivančić i Igor Adamenko te Gordana Šimunić Stevanovići i Sebastian Pervan, predstavnici tvrtke HT d.d. .

Sustavom javnih električnih bicikli RiCikleta građanima je za iznajmljivanje dostupno 28 e-bicikla smještenih na terminalima na Jadranskom trgu, ispred Dvorane mladosti na Trsatu, na Pješačkom mostu preko Rječine (na mostu kod Konta) i na krovu garaže na Bazenima Kantrida.

Više u VIDEOPRILOGU:

Najam RiCikleta obavlja se skeniranjem QR koda, odnosno plaćanjem najam putem QRPay koda. Cijena najma e-bicikla iznosi 10.00 kn po satu, a maksimalno vrijeme korištenja je 3 sata.

Sve informacije za korisnike dostupne su putem web stranice ricikleta.rijeka.hr .

Ukupna vrijednost projekta je 1.319.337,50 kuna od čega je 195.280,00 kn sufinancirano od strane Ministarstva turizma, a ostatak osiguran u proračunu Grada Rijeke.

Prvu vožnju na e-bicikli sustava RiCikleta odvozio je vrhunski riječki biciklist Vladimir Miholjević.

Bojana Guberac, Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari