CILJ JE INFORMIRANJE STUDENATA

Otvorena online “Smotra prav(n)e karijere”

Započela je višednevna manifestacija „Smotra prav(n)e karijere“, koja će se održati u virtualnom okruženju.

Cilj „Smotre prav(n)e karijere“, koja traje do 27. svibnja, jest informirati sadašnje, ali i buduće studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima Fakulteta. O svojim poslovnim karijerama te prije svega o važnosti pravnog obrazovanja u razvoju njihovih karijera, kao i savjetima budućim diplomantima govorit će uspješni diplomirani pravnici iz raznih područja djelovanja poput pravosuđa, akademske zajednice, odvjetništva, diplomacije i dr.

Prilikom otvorenja o važnosti pravne struke govorili su dekanica Pravnog fakulteta Vesna Crnić-Grotić, predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Rijeci Roberta Radlović, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, zamjenik primorsko-goranskoj župana Petar Mamula te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je nezamjenjivu ulogu pravnika u društvu, naglasivši kako nema segmenta društvene ili gospodarske djelatnosti gdje pravna struka nije zastupljena, a pravnicima se spektar mogućnosti rada proširio nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Posebno je istaknuo nedavno otvorenu Pravnu kliniku, koja s jedne strane pruža besplatnu primarnu pravnu pomoći za građane, a s druge strane studentima pruža mogućnost da se susretnu s realnim životom i problemima građana.

Potom je uslijedilo uvodno predavanje izaslanika predsjednika Vlade RH, mr. sc. Josipa Salapića, državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i uprave RH, nakon čega je održana panel rasprava s uspješnim bivšim studentima iz pravosuđa, odvjetništva, privrede i akademske zajednice.

Tijekom manifestacije kroz edukativne radionice, predavanja te panel diskusiju svi će imati priliku dobiti odgovore na mnoga pitanja kako bi jednoga dana spremni zakoračili u svijet rada odnosno profesionalnog djelovanja. Osim toga, predstavit će se projekti Fakulteta kojima se unaprjeđuju studijski programi, osnivaju Centar za karijere Fakulteta te djeluje Pravna klinika – Centar za besplatnu primarnu pravnu pomoć. Također, predstavit će se mnogobrojni studentski projekti i aktivnosti kao i iskustva studenata s prakse u institucijama Europske unije. Tijekom Smotre bit će promovirani novi magistri prava, prvostupnici javne uprave te stručni specijalisti javne uprave.

Smotra prav(n)e struke završiti će smotrom poslova na kojoj će poslodavci predstavit mogućnosti zapošljavanja studenata Fakulteta koji su uspješno diplomirali ili su pri kraju svog studija.

Organizatori su Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentska udruga ELSA i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Rijeci.

Detaljnije u programu Smotre prav(n)e karijere.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views