SVI SE MOGU PRIJAVITI

Prihvati izazov i budi dio priče; Pridružite se Prednatjecanju za izradu taktilne slikovnice

Prva dječja knjižnica za djecu s oštećenjem vida pri OŠ Pećine izradila je zaštitne maske s logotipom organizatora međunarodnog natjecanja – udruge TYphlo&Tactus, i brajičnim natpisom „Budi dio priče“ kojim se sve zainteresirane poziva na učešće u prednatjecanju izrade taktilne slikovnice.

Kako bi animirali kreativce da se pridruže prednatjecanju učenici Grafičke škole u Rijeci uz video reklamu izradili su zaštitnu masku.

Nacionalno prednatjecanje u području taktilne slikovnice organizira se šesti put. Ovogodišnji moto je Prihvati izazov i budi dio priče.

Fotografirajući se logotipom Tyflo & Tactus natjecanja, akciji se pridružio i gradonačelnik te pozvao kreativne ljude da izradu svoji ideja taktilnih slikovnica i pošalju ih u Osnovnu školu Pećine do kraja lipnja.

Više o pravilima prednatjecanja može se naći na stranicama Škole. Osim Vas, za istu bismo uslugu zamolile i poznate Riječane, kao i bivše polaznike Odjela. Akciji se već odazvala snimanjem kratkog vide i naša poznata pjevačica, ujedno i učiteljica u Osnovnoj školi Pećine Nikolina Tomljanović.

Prednatjecanje Međunarodnom natječaju u području taktilne slikovnice

Tyflo & Tactus 2021.

Osnovna škola Pećine i ove godine organizira prednatjecanje Međunarodnom natječaju u području taktilne slikovnice u okviru Tyflo & Tactus natjecanja.

U Školi su odlučili prilagoditi se vremenu u kojem živimo i u svrhu promocije tiskati zaštitne maske s ovogodišnjim motom #budidioprice. tako je uz maske napravljen je i kratki promotivni film u kojem veliku ulogu ima naša kolegica, učiteljica i pjevačica Nikolina Tomljanović koja je zainteresirane pozvala na natječaj.

Svega toga ne bi bilo bez tvrtke Trgoleptir iz Rijeke koja nam je donirala zaštitne maske i suradnje s Grafičkom školom u Rijeci. Njihovi su učenici uz svesrdan trud svojih mentora  Zlatka Ožanića i Matejke Stojanović   izradili spomenute promotivne materijale.

Kako je vidljivo  entuzijazmom pojedinaca svaki projekt može zaživjeti.

Prihvatite izazov i budite dio priče!

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari