REAGIRANJE NA PROZIVKU

Viktor Ivaniš: D. Štimac me prozvao kao kriminalca, a plače kako se vrše pritisci na njega i obitelj

Screenshot - Facebook

“Zanima me hoće li kad izgubi izbore ići u gradsko vijeće i baviti se komunalnim problemima ili ga Rijeka zanima samo iz perspektive gazde?”, pita se Viktor Ivaniš

Sinoćnje sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Rijeke u HTV-ovoj emisiji Otvoreno u kojem su sudjelovali Marko Filipović i Davor Štimac izazvalo je puno odjeka

Jedan od onih koji je odlučio javno reagirati je i liječnik-specijalist kardiologije Viktor Ivaniš. U objavi na svojem Facebook profilu reagirao je na izjave Davora Štimca koje smatra skandaloznima te poručuje “NE želim Štimca kao gradonačelnika”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Jučer me je kandidat za gradonačelnika Rijeke DAVOR ŠTIMAC osobno prozvao na NACIONALNOJ televiziji poput zadnjeg kriminalca. Zanimljvo je kako je ta ista osoba prije par dana sazvala press konferenciju i plakala kako se vrše pritisci na nju i obitelj. A on je svojom izjavom zaista izvršio jedan neugodan i za pojedine članove moje obitelji, poput moje mame, izrazito stresan i emocionalno neugodan pritisak. I sad sam ja primoran pisati eseje po fejsu jer vidi čuda, napao je u najpodlijem trenutku, onome kad se prozvana osoba ne može izjasniti.

Znači prozvan sam jer kao liječnik – specijalist kardiologije, kako kaže Štimac od skoro 40 godina (OMG.. meni se to iz moje perspektive nažalost uopće ne čini malo), rukovodim Upravnim vijećem Zavoda za hitnu medicinu.

Čisto kolegi Štimcu kao informacija, sa 35 godina sam postao voditelj Odjela kardiološke rehabilitacije, a tijekom covid pandemije (osim što sam se dobrovoljno javio da u 2. valu odem pomoći kolegama u KBC Rijeka i potom bio poslan kao ispomoć kolegama u OB Varaždin) imenovan Voditeljem sekundarnog Covid odjela TTO Opatija jer čini se ne znam raditi svoj posao.

Viktor Ivaniš s kolegama u općoj bolnici Varaždin Foto: Facebook

Eto gospodine Štimac sve navedeno mi je ĆAĆA osigurao, isto onoliko koliko ste vi odvozili sve skijaške utrke vlastite kćeri.

I sada po njemu ispada da su me uzeli sa ulice i golobradog ugurali u vijeće kako bi oteo koju kunu i stavio u vlastiti džep. Prije svega činjenica da sam u upravnom vijeću nije tajna, a prikazano je kao veliko otkrivenje. Predstavnik sam osnivača (PGŽ), budući da sam bio član županijske skupštine u prethodnom mandatnom razdoblju (vladajuće većine) i zadovoljavao sve potrebne uvjete (definirane zakonom RH). Ni jedan član ŽS (uključujući kompletnu oporbu) nije imao ni jednu jednu primjedbu na moje imenovanje.
S jednim se zaista slažem sa Štimcem.

PROMJENA ponekad zaista može biti dobra. Npr. kad te na mjestu ravnatelja bolnice zamjene boljom osobom, a svi (uključujući i političke oponente) aplaudiraju tome jer znaju da je na čelo najvažnije ustanove ove regije došao vrhunski stručnjak, koji je za razliku od prethodnog čovjek – i to sa velikim Č!

Osoba s kojom smo svi mi specijalizanti voljeli dežurati jer smo znali da mu ništa nije problem i da nam čuva leđa, za razliku od Štimca kojem su specijalizanti služili kao štakica u rješavanju akutnih situacija koje sam kao starija služba nije znao zbrinuti, ali i pisanju radova (a svi u KBCu znaju do koje razine mobingira mlađe kolege i tjera ih da rade njegov posao!).

ZAKLJUČNO! 2 su glavna razloga zbog kojih ću NE želim Štimca kao gradonačelnika. Prvo jer je izrazito tašta osoba lišena bilo kakve empatije (u prijevodu boli ga ona stvar i za ljude kao i za pacijente), a to je nešto što osoba ne može naučiti – ili si čovjek ili nisi.

Drugo jer me zanima hoće li sljedeće 4 godine, nakon što izgubi na izborima, zaista provesti u klupama gradskoga vijeća i gorljivo se baviti komunalnim i ostalim problemima koji muče građane grada Rijeke ili mu je Rijeka samo plijen i zanima ga isključivo iz perspektive gazde. Srdačno, Viktor Ivaniš“, napisao je u objavi na Facebooku Viktor Ivaniš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari