PRVI PUT U ISTRI I PGŽ

Otvorene su prijave za mlade za UPSHIFT radionicu u Istri i Kvarneru; Osmislite projekt i osvojite vrijedne nagrade

Veliki interes za sudjelovanje u UPSHIFT programu koji je razvio Ured UNICEF-a za Hrvatsku pri platformi ZABUM – za budućnost mladih ne jenjava.

Nakon što je program okupio više od 300 mladih iz 19 hrvatskih županija, radionica na kojoj mladi s mentorima mijenjaju svijet stiže u Istarsku i Primorsko-goransku županiju!

U sklopu spomenute platforme Ured UNICEF-a za Hrvatsku brojnim aktivnostima potiče mlade na angažman i sudjelovanje u društvu te ih ohrabruje da budu pokretači dobrih promjena.

Upravo je jedna od aktivnosti programa i trodnevna radionica za mlade UPSHIFT, a ovoga puta namijenjena je mladima od 13 do 19 godina iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Radionica će se održati online od 9. do 11. travnja, a prijave su moguće putem linka. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

VIDEO DANA:

Kako sudjelovati?

Kako bi sudjelovali na radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 3. travnja u 23:59, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak, 4. travnja.

Vrijedne nagrade

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Mladi postaju lideri

Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI). Mladi u programu stječu nova znanja i razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

Od početka provedbe UPSHIFT programa sudjelovalo je 377 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, a 36 ideja je dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna. Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM – Za budućnost mladih i UPSHIFT radionicama potražite na dostupnim kanalima:

Web stranici

Facebooku

Instagramu

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views