OTVORENI POZIV IZ „ZAJCA“: Mladi iz riječkih političkih stranaka, kakvu kulturnu politiku želite?

Foto: Ilustracija

Iz HNK Ivana pl. Zajca poslali su danas otvoreni poziv mladima riječkih političkih stranaka na predstavu “Kompleks Ristić” i potom okrugli stol na temu – kakvu kulturnu politiku zastupaju i žele?

Otvoreni poziv upućen je sljedećim sudionicima političke i javne scene: SDP-Forumu mladih, HDZ – Mladež HDZ-a, HNS, PGS, AM – AKCIJA MLADIH, HSS, LISTA ZA RIJEKU, HSP, LABURISTI, IDS – DDI, ARS – AUTONOMNA REGIONALNA STRANKA, SRPSKO NARODNO VIJEĆE, SDSS, PROSVJETA, COMUNITA DEGLI ITALIANI DI FIUME, UDRUGA ŽIDOVSKE OMLADINE, UDRUGA MLADIH ROMA, SAVJET MLADIH GRADA RIJEKE

U svom pozivu, u „Zajcu“ se pitaju:

„Da li za razliku od gotovo svih političkih stranaka, koje u predizbornoj kampanji kulturu gotovo da nisu spominjale, njihove mladeži imaju ideju kakvu kulturnu politiku žele? A što je s onima koji su bili najžešći kritizeri riječkog kazališta u prošloj godini, a završetkom izbora su netragom nestali?

Ovim putem upućujemo otvoreni poziv predsjednicima i članovima svih mladeži riječkih političkih stranaka, članovima ostalih nacionalnih platformi za političko djelovanje mladih te članovima Savjeta mladih Grada Rijeke da pogledaju predstavu “Kompleks Ristić” i potom sudjeluju u razgovoru koji će moderirati Nebojša Zelić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Odaziv ili izostanak u ovom kontekstu pokazat će koliko je političkim strankama u Rijeci, posebice njihovim mladima, stalo do kulture.“, ističe se u otvorenom pozivu iz „Zajca“.

Na ova pitanja odgovor bi mogli dobiti u četvrtak, 28. siječnja ove godine u 19:30 sati u HKD-u na Sušaku kada je na programu izvedba predstave “Kompleks Ristić”. Nakon predstave uslijedit će razgovor s predstavnicima i članovima mladeži riječkih ogranaka političkih stranaka i ostalom zainteresiranom javnošću.

Tema je kakvu kulturnu politiku zastupaju, s posebnim naglaskom na ideju kakvo nam je, po njima, kazalište potrebno danas, osobito u kontekstu nacionalnih kazališta. Neposredni povod za ovaj razgovor je projekt kojom se riječko kazalište predstavilo na ovogodišnjem izdanju najznačajnijeg regionalnog festivala Bitefa, već spomenuta predstava “Kompleks Ristić”.

[highlight] Kontakt za najavu dolaska: Ured propagande 051.355.917, 355.924 [/highlight]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views