DIVNA GESTA

Otvorenje Poliklinike Analiza – umjesto svečanosti, vrijedna donacija Dječjem domu Tić

Otvorenje Poliklinike Analiza u Rijeci, umjesto domjenkom obilježeno je u humanitarnom tonu. Donaciju vrijednu petnaest tisuća kuna danas je predstavnicima Dječjeg doma Tić uručio voditelj  Poliklinike Analiza Goran Đorđević, a riječ je o pet alergo testova na 295 alergena, pojedinačne vrijednosti od tri tisuće kuna.

– Otvorenje naše Poliklinike smo, umjesto investicijom u svečanost, željeli obilježiti doprinosom društvu. Kroz godine rada i iskustvo uvidjeli smo kako su alergije, pogotovo kod djece, veliki problem s kojim se bore brojne obitelji. Odlučili smo zato donirati najveći alergološki panel dostupan u Hrvatskoj za petoro djece članova dječjeg doma Tić, rekao je Goran Đorđević, siguran da će testovi doći u prave ruke.

Ravnateljica Dječjeg doma Tić Tamara Žakula zahvalila se na humanoj gesti i istaknula kako će vrijedne alergo testove iskoristiti djeca uključena u poludnevni boravak ustanove, a koja za takvom uslugom imaju potrebu. U znak zahvale direktoru Poliklinike Analiza uručila je keramički zidni sat za novi prostor, koji su izradili upravo štićenici Dječjeg doma Tić.

Primopredaji je prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

– Izrazio bih zadovoljstvo što ste upravo u prvim danima svoga djelovanja pokazali humanost i iskrenu brigu za najosjetljiviju skupinu naših sugrađana – naše najmlađe, koji, nažalost, žive u nepovoljnim životnim prilikama. Drago mi je što će se ova vrijedna donacija realizirati putem naše ustanove – Dječjeg doma Tić, koja skrbi za zlostavljanu i zanemarivanu djecu, čiji će djelatnici kroz svakodnevne kontakte sa svojim štićenicima moći kvalitetno procijeniti kome bi ova donacija bila neophodna, kazao je gradonačelnik Filipović.

Podsjetimo, Poliklinika Analiza ove godine obilježava dvadeset godina od svog osnutka, a svoja je vrata u Rijeci otvorila sredinom lipnja. Riječanima donosi kvalitetne visokospecijalizirane laboratorijske usluge zbog kojih se nerijetko moralo putovati do Zagreba ili Splita. Uz spomenuti alergološki panel od 295 alergena, ovdje je moguće napraviti i test intolerancije na hranu od 220 namirnica, genetske testove, testove očinstva, testove za onkološke bolesnike, metaboličke bolesti, testove na prisutnost teških metala te minerala u kosi i brojne druge.

– Poliklinika Analiza će svojim aktivnostima doprinijeti razvoju privatnog zdravstva na području Primorsko – goranske županije, čime će se povećati zdravstveni standard stanovnika ovog područja, naglasio je Goran Đorđević.

VIDEO DANA:

Na svečanom otvorenju prisustvovala je  i zamjenica ravnatelja Poliklinike Analiza gospođa Anđela Žuvela dok je ravnatelj Marin Bosotina poslao pozdrave i podršku iz inozemstva gdje se trenutno nalazi zbog  poslovnih obaveza.

Riječka poslovnica je osma poslovna jedinica Poliklinike Analiza u Hrvatskoj, a Riječani su je, vjerujemo, jedva dočekali.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views