31. IZDANJE

Ovaj četvrtak na Trsatskoj gradini započinje Međunarodni jazz festival Jazz Time Rijeka

Međunarodni jazz festival Jazz Time Rijeka, za svoje nam je 31. izdanje, osigurao pravu glazbenu poslasticu. Na Trsatsku Gradinu, sa svojim kvartetom, dolazi legendarni kamerunski glazbenik Richard Bona!
 
Obožavatelji ga zovu “Afričkim Stingom”, kritičari ga nazivaju profesionalcem, ali zapravo je njegovo jedinstveno i elektrizirajuće povezivanje s publikom ono što ga definira onakvim kakav on zapravo jest – pravi glazbenik.
 
Glas Richarda Bone kojim se služi bez napora, iznimno umijeće na bas gitari, jedinstven pristup pisanju pjesama/aranžiranja, te sposobnost jednostavnog učenja bilo kojeg instrumenta samo tako da gleda kako ga drugi sviraju, pozicioniralo ga je kao jednog od rijetkih afričkih umjetnika koji je stekao svjetsku reputaciju. Podrijetlom iz Kameruna, Bona je ostao vjeran svojim korijenima, a afrički ritmovi odražavaju se u svakom od njegovih sedam albuma. Tražeći inspiraciju u svom podrijetlu, teme Boninih albuma bave se međunarodnim temama koji odražavaju njegovu želju da koristi glazbu kako bi zauzeo stav o pitanjima koja utječu na potlačene. Richard Bona na Trsatskoj gradini nastupa u subotu, 28.svibnja od 21:00 sat.

Bona će na 31. JazzTimeRijeka nastupiti u sastavu:
 
Richard Bona: bas & glas
Ciro Manna: gitara
Michael Lecoq: klavijature
Nicolas Viccaro: bubnjevi
 
Ulaznice za koncert Richarda Bone potražite u Vintage baru na Trsatskoj gradini, na stranici https://www.mojekarte.hr/Karte će biti moguće kupiti i na sam dan koncerta na ulazu Trsatske gradine.

Sve zapravo započinje u četvrtak 26.svibnja, a na Gradini će nastupiti vrsni gitaristički Pešut – Lesić – Kovačić trio, koji je upravo na Trsatskoj Gradini prije dvije godine premijerno predstavio svoj projekt 9OF3.

Petak 27.svibnja rezerviran je za Ivan Kapec 5tet. Zagrebački jazz gitarist i skladatelj, Ivan Kapec, uz svoje stalne suradnike okupljene oko albuma “Crta”, predstavit će se programom skladbi napisanih upravo za ovaj album, koji je izvrsno prihvaćen i od publike i od kritike. Ulaz za koncerte 9OF3 i Ivan Kapec 5tet je slobodan.

VIDEO DANA:


 
Kao i svake godine organizatori festivala pripremaju i dnevne programe, koji će na Trsatskoj Gradini od 10 do 12h predstaviti riječku jazz scenu. Program dnevnih koncerata biti će objavljen uskoro… Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari