Ovaj tjedan počinju “Dani Bosanske kulture” uz bogat kulturni i gastronomski program

Manifestacija Dani Bosansko-hercegovačke kulture 2019. održat će se 22. i 23. studenog u prostoru Bošnjačke nacionalne zajednice u Vodovodnoj ulici.

Dvodnevna manifestacija održava se u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava 25. studenog.

U petak, 22. studenog u 17 sati u Gradskoj vijećnici održat će se tribina o kontinuitetu bosanske državnosti te aktualnim političkim i međunarodnim prilikama Bosne i Hercegovine. Na tribini će biti predstavljen povijesni roman „Ljetopis o Kralju Tvrtku“ autora Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, koji je ujedno i gost tribine.

U subotu, 23. studenog u 14 sati, u prostoru Bošnjačke nacionalne zajednice bit će otvorena izložba „Reis Mehmed Džemaludin ef. Čaušević”, nakon koje slijedi promocija knjige „Mehmed Džemaludin ef. Čaušević“, autora prof.dr.sc. Fikreta Midžića.

Na kraju manifestacije u 15 i 30 sati, u organizaciji Bošnjakinja Rijeke i Primorsko-goranske županije bit će prezentirana jela „Bosanske kuhinje“ na kojoj će posjetitelji moći degustirati specijalitete bosanske kuhinje.

Manifestaciju organiziraju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za Primorsko-goransku županiju, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke, Bošnjačka nacionalna zajednica za Primorsko-goransku županiju i Udruga mladih Bošnjaka i prijatelja Rijeke i Primorsko-goranske županije,

Pokrovitelji manifestacije su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Tuzla i Općina Bosanska Krupa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja