'ODVIJA SE PO PLANU'

Ovo je mina iz lošinjskog podmorja teška jednu tonu, upravo ju tegle do lokacije neutralizacije!

U tijeku je postupak izmještanja mine, točnije tegljenje prema lokaciji neutralizacije

U lošinjskom je akvatoriju od četvrtka ujutro radno. Sirene policije i vatrogasaca oko 6.15 označile su početak akcije izmještanja mine zaostale iz Drugog svjetskog ratu. Radi se i na njenoj neutralizaciji.

“U tijeku su aktivnosti izmještanja mine, odnosno izrona i pripreme za njezino tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana. Sve ove aktivnosti provode ronioci specijalne policije MUP-a. Akcija se za sada odvija po planu”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Otočani su primili također poruku u kojoj su upozoreni da se zbog vlastite sigurnosti ne približavaju području izmještanja i uništenja mine.

Zbog sigurnosnih mjera, evakuirano je područje takozvane crvene zone, odnosno uvale Čikat. Ondje je privremeno zabranjen cestovni, pomorski i zračni promet.

U lošinjskom je akvatoriju zabranjena plovidba od srijede, 13. ožujka u 22 sata pa sve do završetka ove akcije.

“Cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko-goranskom i drugim žurnim službama”, priopćila je PU primorsko-goranska, a cijela se akcija snima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari