USPJEŠNA AKCIJA

Video | Ovo je trenutak detonacije mine u blizini Malog Lošinja! Pogledajte video eksplozije

Kontroliranom detonacijom u 12.51 sati uspješno je neutralizirana mina u lošinjskom akvatoriju

Ovim činom prestala su ograničenja kretanja u cestovnom prometu na dijelovima Malog Lošinja, kao i u pomorskom te zračnom prometu. Građani i gosti otoka Lošinja su obaviješteni o prestanku opasnosti SMS porukom Županijskog centra 112.

Jutros u 6.15 sati sirenama policije i vatrogasaca označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, a potom i njezine neutralizacije

Akcija je uspješno završena rano poslijepodne kontroliranom detonacijom mine na udaljenoj lokaciji. Sve aktivnosti provodili su ronioci specijalne policije MUP-a. Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinirao je Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i drugim žurnim službama.

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je bila evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. K tome je na snazi bila i privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari