OBILNA KIŠA POTOPILA GRAD

Video‘Ovo nismo doživjeli godinama’: Kiša izazvala potop u Rijeci, evo što planiraju vatrogasci a što prvi čovjek grada

‘Sve dežurne službe su na terenu, sutra ćemo znati kolika je šteta’, kazao je Filipović. Više u video prilogu!

U Rijeci večeras – biblijski potop. Riječke ulice postale su rijeke, automobili su potopljeni do krova, centar grada u potpunom je kolapsu. Sve naravno nakon jake kiše.

Iz grada stižu snimke potpunog kaosa – neke su ceste potpuno potopljene. Automobili ne mogu iz vode, neki su zapeli u tunelima.

Poplavljene su neke zgrade i kuće, a došlo je i do oštećenja Prve gimnazije.

Da, ni kiše ni poplave u Rijeci nisu rijetke, ali ne ovakve poplave. RTL-ova reporterka Maja Brkljača javila se iz centra grada.

Ispred željezničkog kolodvora je, javlja Brkljača, jezero. Šahtovi, objašnjava, ne mogu upiti svu vodu, a automobili su upali u šahtove i nitko im u ovom trenutku ne može pomoći.

Glavni vatrogasni zapovjednik JVP-a Rijeka Hinko Mance kaže kako vatrogasci malo toga mogu napraviti s obzirom na količinu padalina.

“Najveći problem je velika količina vode na prometnicama, prioritet je da ih rješavamo, da spasimo osobe koje su zaglavljene”, kazao je Mance.

Mance je kazao i kako su vatrogasci zaprimili velik broj poziva za pomoć.

“To je stotine poziva, dugo nismo imali takvu situaciju. Prije 15 godina smo imali sličnu situaciju, ali dugo godina nije ovako bilo”, kazao je Mance.

Kazao je i kako će biti puno posla za vatrogasce.

“Voda je prodrla u brojne poslovne prostore, prizemlja, podrume, bit će velika količina posla”, kazao je Mance.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je da je situacija alarmantna.

“Ovakav potop nismo doživjeli godinama. Pliva centar grada, nemoguć je proći. Sve dežurne službe su na terenu, pohvala vatrogascima i djelatnicima Vodovoda i kanalizacije. Sutra ćemo vidjeti kolika je šteta”, kazao je.

Kazao je i da tko ne mora da ne izlazi iz kuće, javlja Maja Brkljača za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views