„PAMETNO“ RIJEKA O SPREZI KONČAR-JAKOVČIĆ: „Ako su odgovorni, i naši politički partneri moraju snositi posljedice zbog stanja u Uljaniku!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

„Stranci Pametno je neprihvatljivo da je gospodin Jakovčić primao novce od firme u vlasništvu gospodina Danka Končara”, ističu u Stranci Pametno

IDS-ov počasni predsjednik Ivan Jakovčić, bivši istarski župan, a danas hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, u posljednjih pet godina je primio više od 2,2 milijuna kuna od tvrtke u vlasništvu Danka Končara – spornog strateškog partnera gubitaša Uljanika, izvijestio je danas portal Index.hr u tekstu pod naslovom „Končar je prije ulaska u Uljanik isplatio milijune kuna Jakovčiću“ (OVDJE).

Tim povodom uputili smo upit vodstvu stranke Pametno, odnosno ogranku Pametno Rijeka, političkim partnerima IDS-a s kojima su početkom svibnja ove godine potpisali „Zajedničku izjavu o suradnji za bolju Hrvatsku“.

Odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti:

Stranci Pametno je neprihvatljivo da je gospodin Jakovčić primao novce od firme u vlasništvu gospodina Danka Končara.

Smatramo da je to sukob interesa i da zbog toga gospodin Jakovčić ne može biti na zajedničkoj listi za EU izbore.

Jasno pozivamo da se treba utvrditi tko je odgovoran za sadašnje stanje u Uljaniku. Svi oni koji su odgovorni, pa bili to i naši partneri, moraju snositi i posljedice.

Stoga smo od IDS-a zatražili pojašnjenje nastale situacije i o svemu ćemo vrlo skoro obavijestiti javnost.“, stoji u odgovoru kojeg je potpisala Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari