LOKALNI IZBORI

PGS podržava Komadinu u drugom krugu izbora za župana PGŽ

Iz Primorsko-goranskog saveza (PGS) u četvrtak su dali podršku SDP-ovcu Zlatku Komadini da nakon drugog kruga izbora nastavi voditi Primorsko-goransku županiju jer, kažu, ima odličan tim kojim jako dobro koordinira, pa se provode mnogi kapitalni projekti

Predsjednik stranke Darijo Vasilić rekao je na konferenciji za novinare da je PGS podržavao sve kapitalne projekte koje je pokretala županija te glasao za županijske proračune.

“Primorsko-goranska županija je izvela brojne kapitalne projekte u gradovima i općinama županije, neovisno jesu li u njima na vlasti predstavnici HDZ-a ili SDP-a i partnera. Nije se gledalo na političke boje, kao što to čini hrvatska Vlada i ministar Butković koji preferiraju projekte u jedinicama lokalne samouprave gdje je na vlasti HDZ”, naveo je.

Vasilić: ” PGŽ je poslovala pozitivno u godini koronakrize”

Vasilić jeo cijenio je da je PGŽ poslovala pozitivno, bez proračunskog deficita, i to u godini koronakrize.

Ustvrdio je da aktualni župan Komadina ima detaljan program za svaku općinu i grad u županiju, za razliku od protukandidata, ministra turizma Garija Cappellija (HDZ) koji je “bez programa cijelu kampanju”.

Cappellija je prozvao da vodi “prljavu kampanju, ad hominem prema Komadini”, napominjući da kao ministar nije ostvario dva projekta – smanjenje PDV-a na ugostiteljske usluge na 13 posto i povećanje udjela domaćih gostiju putem CRO kartice.

Komadina: „Ja imam i program i rezultate, Cappelli ni program ni rezultate“

Komadina je istaknuo kako su u PGS-u pokazali da znaju kada treba pomoći da se “zaustavi desni politički udar” koji, kako je kazao, predvode HDZ i nezavisna lista kandidata za riječkog gradonačelnika Davora Štimca.

„PGS je uvijek znao prepoznati kada treba dati ruku kako bi se zaustavio desno-populistički udar što ga predvodi HDZ, ali na ovim izborima i takozvana nezavisna lista. Naše dvije stranke uvijek su znale prepoznati trenutak i podržati se, zajedno smo završili i posljednju mandat u Županiji, a sada i nastavljamo zajedno što dokazuje našu stabilnost i odgovornost nas koji vodimo stranke. Kao koalicija smo 16. svibnja ostvarili isti broj skupštinskih mandata kao prije četiri godine, ali, s obzirom na smanjeni broj vijećnika, ustvari smo u relativnom broju i povećali naš udio u Županijskoj skupštini. Kako bilo, nadamo se zajedničkom uspjehu i ovu nedjelju jer smo uvjereni da građani prepoznaju našu stabilnost, kvalitetu upravljanja, stabilan županijski proračun, Županiju bez afera, a s mnoštvom projekata. Ja imam i program i rezultate, a Cappelli nema ni program ni rezultate“, zaključio je Komadina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari