NOVI PODACI

PGŽ bilježi porast u broju zaraženih; U riječkom KBC-u preminula necijepljena osoba s koronom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 87 novooboljelih osoba, 56 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 734.

58 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 9 je sa Liburnijskog područja, 8 sa otoka Krka, 5 iz GK, te po 2 iz Crikvenicko-Vinodolske regije, sa otoka Raba i Cresa i 1 sa otoka Losinja.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 41 novooboljeli, 38 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 8 su osobe starije od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1423 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka povećao u odnosu na jučer i iznosi 6.11 %.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 46. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru i nadalje nalazi 5 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana nazalost je preminula jos 1 necijepljena osoba sa prebivalistem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, bez obzira na trend povecanja kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba te iznosi 6,26%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj