NOVI PODACI!

PGŽ i dalje bilježi rast u broju novozaraženih; Ipak, i dalje se nalazimo u narančastoj zoni sigurnosti

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 65 novooboljelih osoba, 27 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 532.

34 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 9 s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, 7 s Lošinja, 6 s Liburnijskog područja, te po 4 s područja GK i Krka. 33 zaraženih osoba pripada radnoj populaciji, 19 mlađim kategorijama stanovništva, a 12 su osobe starije od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2110 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 3.08%. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je manji za 3 osobe u odnosu na jučerašnji te iznosi 25. U KBC-u Rijeka su na respiratoru u jedinici intezivne skrbi 3 osobe.

VIDEO DANA:

Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je zbog daljnjeg porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija ponovno u laganom padu u odnosu na jučerašnji udio te iznosi 4.69%.

Prema jučerašnjem izvješću Europskog ureda za prevenciju i kontrolu bolesti u PGŽ 14 dnevni kumulativni broj novooboljelih osoba iznosi 129,10 na 100000 stanovnika. 14 dnevni udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 1.75%.

Tjedna stopa testiranih osoba na 100000 stanovnika u PGŽ iznosi 5579. Temeljem navedenog PGŽ se nalazi u narančastoj, još uvijek primjerenoj zoni zdravstvene sigurnosti, kada se imaju u vidu ukupne epidemiološke prilike u okruženju RH i cijeloj Europi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views