PARTNERI U NASTAVNOM PROCESU

PGŽ i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisali Sporazum o realizaciji stručne prakse

Primorsko-goranska županija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci potpisali su Sporazum o realizaciji stručne prakse studenata te na taj način postali partneri u dijelu nastavnog procesa

Kao regionalna samouprava, Primorsko-goranska županija u svom djelokrugu rada i nadležnosti zadužena je za funkcioniranje ustanova poput Regionalne razvojne agencije, Zavoda za prostorno uređenje, Regionalne energetske agencije i brojnih drugih koje su posebno interesantne studentima studijskog programa „Menadžment održivog razvoja“.

PGŽ je od ranije nastavna baza Pravnog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta u Rijeci, a cilj ove suradnje je da studenti steknu praktična znanja iz područja regionalnog razvoja, energetike, prostornog planiranja, zaštite okoliša i upravljanja projektima.

Sporazum su u prostorima Fakulteta potpisali župan Zlatko Komadina i dekanica Sandra Janković.

„Iznimno mi je drago da je Županija nastavna baza mnogih fakulteta i mjesto prakse studenata u završnim godinama. Vjerujem da ćemo doprinijeti još kvalitetnijem prostornom planiranju i održivosti prostora u PGŽ-u, pogotovo u kontekstu turizma“, navodi župan Komadina.

„Održivi razvoj danas je postao imperativ i ugrađen je u veliki broj aktivnosti. To je prilika za Fakultet da proširi suradnju sa Županijom, ali i prilika za Županiju da prepozna svoje buduće kolege i među studentima pronađe one koji žele razvijati karijeru u tom području“, zaključila je Janković.

Kako navode ispred Fakulteta, stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente. Izvodi se u zadnjem, 8. semestru u iznosu od 420 sati, a studenti uspješnim završetkom ostvaruju 14 ECTS-a. Po završetku stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprijede svoje praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

Ispred Primorsko-goranske županije potpisivanju Sporazuma nazočili su pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj te Srđan Kovačević ispred Regionalne razvojne agencije PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari