ULAGANJE U ŠKOLE

PGŽ nastavlja s ulaganjem u škole; Uskoro počinje dogradnja OŠ Ivana Rabljanina Rab

Primorsko-goranska županija započela je s pripremnim radnjama vezanim za provođenje javne nabave za radove rekonstrukcije i dogradnje OŠ Ivana Rabljanina Rab.

Podsjetimo, Županijska skupština na sjednici održanoj 18.02.2021. godine usvojila je Odluku o sufinanciranju projekta rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab, procijenjene vrijednosti ulaganja oko 12.000.000,00 kn. Troškove provedbe projekta sufinancirat će Primorsko-goranska županija i Grad Rab s istim udjelom od 50% nakon provedenog postupka javne nabave.

Početak radova planiran je u drugom dijelu 2021. godine, nakon završetka svih postupaka nabava te zaključivanja Ugovora o gradnji s odabranim ponuditeljima. Radovi će trajati oko dvije godine te se završetak projekta očekuje u ožujku 2023. godine.

Do sada je Primorsko-goranska županija izdvojila 296.000.00 kn za pripremu dokumentacije buduće dogradnje škole, a Grad Rab je s 100.000,00 kn sufinancirao izvedbeni projekt.

“Od 32 osnovne škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija samo tri osnovne škole su one koje rade u dvije smjene. Jedna od njih je i OŠ Ivana Rabljanina na otoku Rabu. Stoga, s ciljem unaprjeđenja i podizanja pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja na otoku Rabu, krećemo s dogradnjom škole. Želimo svim našim učenicima, bilo da se nalaze na otocima, u Gorskom kotaru ili nekom drugom kraju naše županije omogućiti jednake uvjete i kvalitetu obrazovanja, prije svega uređenjem i opremanjem školskih objekata, a tu su i programi nadstandarda. Realizacijom ovog projekta omogućit će se i funkcionalniji rad u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa kojoj će biti dostupni dodatni učionički prostori“, rekao je župan Zlatko Komadina.

Planirana rekonstrukcija će se izvoditi dogradnjom škole od 770 m2 kojom će se povezivati postojeći prostori škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. U novom dograđenom prostoru kroz 3 etaže predviđen je gradnja 8 novih učionica, 4 kabineta, sanitarni čvorovi te ostali prateći sadržaji.

“Primorsko-goranska županija je do sada i financijski i provedbeno uložila veliki trud i angažman u pripremi ovog važnog projekta. Nastavljamo s pripremom javne nabave te operativnim praćenjem cjelokupne dinamike budućih radova, kao i financiranja. Vjerujemo i nadamo se da će gradnja proteći u zadanim rokovima, kao i dogovoreno financiranje projekta između Županije i Grada Raba”, istaknula pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin

OŠ Ivana Rabljanina Rab ove godine pohađa 690 učenika, a od toga 516 učenika je u matičnoj školi, dok se ostali učenici nalaze u 6 područnih četverogodišnjih škola, rasprostranjenih na otoku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views