ENERGETSKA OBNOVA

PGŽ nastavlja uređivati školske objekte; U tijeku sanacija fasade starog dijela OŠ Čavle

Vrijednost radova iznosi 600.000,00 kn, a sufinancirat će ih Primorsko-goranska županija s 50% i Općina Čavle s 50% kroz dvije godine

Zamjenica župana Marina Medarić, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i ravnateljica Škole Tanja Stanković obišle su gradilište OŠ Čavle gdje su u tijeku radovi na sanaciji fasade starog dijela škole.

“Primorsko-goranska županija nastavlja ulagati i uređivati školske objekte. Zgrada Osnovne škole Čavle, suradnjom PGŽ i Općine, dograđena je 2018. godine novim krilom s 8 novih učionica što je omogućilo rad škole u jednoj smjeni sukladno državnom pedagoškom standardu. Kako je fasada na starom dijelu školske zgrade izgrađena 1965. godine, započelo je izvođenje radova na njenoj sanaciji”, rekla je zamjenica župana Marina Medarić.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić dodala je kako vrijednost radova iznosi 600.000,00 kn, a sufinancirat će ih Primorsko-goranska županija s 50% i Općina Čavle s 50% kroz dvije godine.

“Zadovoljni smo dinamikom radova, a prvi dio fasade bit će gotov za mjesec dana”, rekla je načelnica.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je kako su infrastrukturni uvjeti naših škola na Grobnišćini izuzetni te veseli podatak o više od 20 novih prvašića u OŠ “Čavle”.

“Nakon nove škole u Dražicama i dogradnje OŠ “Čavle, evo u tijeku je i energetska obnova fasade na starom dijelu škole,” rekla je Stilin.

Ravnateljica Tanja Stanković zahvalila je Županiji i Općini na pomoći i podršci te dodala kako je PGŽ financirala i sanaciju krova te izmjenu vanjske stolarije na starom dijelu škole.

Zamjenica Medarić podsjetila je kako je OŠ Čavle u školskoj 2020./2021. obilježila dvije velike obljetnice – 350. obljetnicu početka opismenjavanja djece na području Grobnišćine i 170. obljetnicu Pučke škole u Gradu Grobniku te uputila čestitke ravnateljici, učiteljima i učenicima škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari