NOVI SPREMNICI, PUNILIŠTA...

PGŽ prihvatila plan kojim se povećava kapacitet naftnih spremišta Janafa u Omišlju

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Planira se izgradnja novih spremnika za skladištenje nafte i naftnih derivata u funkciji osiguranja državnih obveznih rezervi

Izmjene Prostornog plana Primorsko-goranske županija, kojima se povećava kapacitet Janaf-ovih naftnih spremišta u Omišlju, prihvatili su u četvrtak županijski vijećnici.

Također, brodogradilištu u Kraljevici dan je status državnog brodogradilišta.

Uz postojeće spremnike u Omišlju planira se izgradnja novih spremnika za skladištenje nafte i naftnih derivata. Oni su planirani u funkciji osiguranja državnih obveznih rezervi.

Predviđa se izgradnja novih spremnika za naftu s infrastrukturom, nazivnog volumena 80.000 prostornih metara, ukupno 640.000 prostornih metara, čime će se kapaciteti na terminalu povećati na 2,04 milijuna prostornih metara, javlja Hina a prenose RTL Vijesti.

Planiraju se i novi spremnici za naftne derivate, uz izgradnju spremnika za biogorivo, punilišta za kamionske cisterne, postrojenja za obradu para ugljikovodika i plinospreme, kapaciteta do 220.000 prostornih metara.

Uz dva postojeća, planira se izgradnja dodatna dva tankerska priveza.

Na području Kraljevice planira se luka posebne namjene – brodogradilišna luka državnog značaja, u kojoj se brodogradnja može odvijati na navozima duljim od 50 metara i na doku s više od tisuću tona nosivosti, a prihvaćene su i promjene koje se odnose na lučke bazene u Malom Lošinju te lokaciju za izgradnju lječilišta Soline u Dobrinju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari