SVEČANA VEČERA

Galerija | PGŽ s donacijom sudjelovala na Donatorskoj večeri IMAS-a

Udruga IMAS (Islands Medical Assistance Society) koja okuplja iseljenike s Cresko-lošinjskog arhipelaga prošlog je vikenda, povodom 20 godina doniranja za cresko – lošinjsko zdravstvo, organizirala na Lošinju svečanu donatorsku večeru. Članovi te Udruge do sada su donirali zdravstvenu opremu u vrijednosti od oko 500.000 dolara.

Župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić tijekom prošlotjednog boravka na Lošinju sastali su se s predstavnicima Udruge i zahvalili im na svim dosadašnjim donacijama i uvijek uspješnoj suradnji. Župan je tom prilikom istaknuo važnost i potrebu ulaganja u zdravstvo, posebno na otocima i Gorskom kotaru. Samo u zadnjih desetak godina Primorsko-goranska županija u zdravstvo Lošinja i Cresa uložila je preko 100 milijuna kuna. 

„Život na otoku je izazovan, posebno u trenucima u kojima je potrebna zdravstvena skrb. Upravo zbog toga Primorsko-goranska županija, u suradnji sa zdravstvenim ustanovama na našem području, nastoji osigurati ravnomjernu dostupnost i kvalitetu zdravstvene usluge svim pacijentima. Suradnja i partnerstvo s organizacijom kao što je IMAS od iznimnog je značaja za postizanje tog cilja. Vaš altruizam je vidljiv, značajan i – prije svega spasonosan. Otisnuli ste se u svijet, ali unatoč tome niste zaboravili na svoj rodni kraj i na tome smo vam neizmjerno zahvalni“, izjavio je župan Komadina.

Donatorska večera održana je uoči Dana iseljenika na otoku Susku koji je okupio brojne goste, a obilježava se tradicionalno zadnje subote u srpnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari