POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

PGŽ u 20 godina obnovila 20 škola! U OŠ Ivana Rabljanina Rab danas započinje radovi na rekonstrukciji

Potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju između Primorsko-goranske županije i Grada Raba, ugovora s izvođačem radova i stručnog nadzora te polaganjem kamena temeljca, danas je obilježen početak radova rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab.

Dogradnjom od 770 m2 povezat će se postojeći prostori u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Kroz tri etaže predviđena je gradnja osam novih učionica, četiri kabineta, sanitarni čvorovi te prateći sadržaji. Realizacijom će se omogućiti jednosmjenski rad, ali i funkcionalniji rad Srednje škole Markantuna de Dominisa kojoj će biti dostupni dodatni učionički prostori. Trenutno školu pohađa 671 učenik raspoređenih u matičnoj školi i šest područnih četverogodišnjih škola.

„S ponosom mogu reći kako smo izgradili sve škole za koje smo položili kamen temeljac. Riječ je o 20 škola u 20 godina, njihovoj rekonstrukciji, dogradnji, izgradnji i adaptaciji, te 15 školskih sportskih dvorana. Sa školom Viškovo završit ćemo poglavito osnovnoškolske objekte, pa krećemo u poboljšavanje uvjeta srednjoškolskog obrazovanja“, kazao je župan Zlatko Komadina.

„Na zajedničku korist i interes, prvenstveno naših stanovnika, ovaj projekt u suradnji sa Županijom predstavlja krunu svih suradnji od 2015. pa do danas“, rekao je gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić pritom se referirajući na Župana kako je grad Rab veliko gradilište, odnosno da su brojni projekti završeni, a novi se očekuju. „Nema veće sreće za jednog gradonačelnika nego ulaganje u mlade koji predstavljaju život na našem otoku“, zaključio je.

Posebno radostan dan bio je i za ravnateljicu škole Anamari Šarin koja je izrazila ponos i zahvalu svojim učenicima, osobito Leoni, Maroju i Emanuelu, koji su sudjelovali u današnjem protokolu, a u sklopu kojeg se kao kamen temeljac položila primorska kućica sa simbolima škole i porukama učenika. „Nadam se da ćemo s današnjim danom poboljšati njihovu budućnost školovanja“, kazala je ravnateljica.

Primorsko-goranska županija do sada je izdvojila 296 tisuća kuna za financiranje troškova projektne dokumentacije buduće dogradnje škole, a Grad Rab je sa 100 kuna sufinancirao izvedbeni projekt. Ukupna procijenjena vrijednost ulaganja iznosi preko 12.5 milijuna kuna, a PGŽ i Grad Rab sufinancirat će realizaciju projekta s udjelom od 50%. Završetak radova očekuje se u ožujku 2023. godine.

Obilježavanju početka radova prisustvovali su i načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc te pročelnica Upravnog odjel za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari