OTVOREN JAVNI POZIV

PGŽ u suradnji s HBOR-om pokreće program poduzetničkih kredita za žene i mlade

Foto: Mateo Levak/Riportal

Primorsko-goranska županija u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak te poslovnim bankama pokreće novi program kreditiranja poduzetnika usmjeren mladima, ženama i početnicima

Kreditni potencijal za program „Poduzetništvo žena, mladih i početnika“ iznosi 20 milijuna kuna, a Županija subvencionira kamatu u visini od dva posto tijekom cijelog vremena trajanja otplate kredita. Za program „Obrtna sredstva“ kreditni potencijal također iznosi 20 milijuna kuna, a visina županijske subvencije iznosi jedan posto, također kroz cijelo vrijeme trajanja otplate. Za subvenciju kamata po ova dva programa u Proračunu Županije osigurano je gotovo 3 milijuna kuna.

Korisnici kredita po ovom Programu su poduzetnici čije je sjedište na području Primorsko-goranske županije i koji ulažu na području županije-trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovi,  zadruge i profitne ustanove.

Prijave se podnose HBOR-u ili poslovnoj banci, ovisno o vrsti programa i odabiru korisnika. Pregled pojedinih zahtjeva korisnika kredita provodi HBOR ili poslovna banka koja je zahtjev zaprimila, a Povjerenstvo za provedbu kreditiranja programa daje suglasnost, odnosno odobrava subvencioniranje od strane Županije.

Konačnu odluku o odobrenju ili neodobrenju kredita podnositelju zahtjeva donosi Banka ili HBOR nakon obrade zahtjeva.

Javni poziv je jučer otvoren, a mogućnost prijava je sve do iskorištenja kreditnog potencijala. Svi detalji natječaja nalaze se na službenoj web stranici www.pgz.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari